FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimiyle ilgili kınama mesajı yayınladı

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili kınama mesajı yayınladı.

Mersin Büyükşehir Bedeyesinden yapılan yazılı açıklamada, mecliste AK Parti grubu adına Kadir Canlı, Milliyetçi Hareket Partisi grubu adına Kerim Tufan, Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına Mehmet Güney ve Halkların Demokratik Partisi grubu adına Mustafa Güler'in kınama mesajını imzaladığı belirtildi.

Kınama mesajında şu ifadelere yer verildi:

"15 Temmuz 2016 tarihinde Türk demokrasi tarihimiz TSK içerisindeki cuntacı küçük bir grubun kalkıştığı darbe teşebbüsüyle derin bir yara almıştır. Ancak bugüne kadarki darbelerden ders çıkartan ve büyük tecrübe sahibi olan Türk milleti hiçbir siyasi ayrım gözetmeden demokrasimizi ve parlamenter sistemimizi korumak ve kollamak uğruna göğsünü siper ederek, darbecilere geçit vermemiştir. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi olarak, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken, her türlü demokrasi karşıtı hareketi şiddetle kınıyor, tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi saygıyla arz ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler