FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Uşak Üniversitesi akademisyenleri FETÖ'nün darbe girişimine karşı yürüdü - Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Soykan:- "Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetimize ve güvenlik kurumlarımıza olan inancımız tamdır"

UŞAK (AA) - Uşak Üniversitesi akademisyenleri FETÖ'nün darbe girişimine karşı, Demokrasi ve Milli İradeye Destek Yürüyüşü düzenledi.

Uşak Belediyesi önünde akşam saatlerinde toplanan akademisyenler, İsmetpaşa Caddesi'ni kullanarak, kent meydanına yürüdü.

Burada basın açıklaması yapan Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Soykan, devlet içinde örgütlenen, küresel güçlerin kaos ve vahşet çetesi olan FETÖ'nün ve iş birlikçilerinin gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimini şiddetle kınadı.

Gözü dönmüş teröristlerin Cumhuriyet'e, Cumhurbaşkanı'na, yüce millete ve millet iradesinin sonucu olan meşru hükumete karşı alçakça ve haince darbe girişiminin bertaraf edildiğini aktaran Prof. Dr. Soykan, birlik beraberlik vurgusu yaptı.

Türkiye'nin son zamanlarda alçakça terör saldırılarına maruz kaldığını belirten Soykan, "Bir darbe girişiminin yanı sıra kanlı bir terör saldırısı ülkemizde sahnelenmiştir. Millet iradesinin tecelli ettiği yüce meclisimiz bombalanmış, emniyet binaları, devlet televizyonu, özel kanallar, istihbarat kuruluşları, yollar, köprüler, hava limanları, askeri üs ve bölgeler işgal edilmiş, kurumlar peş peşe saldırıya uğramıştır. Kurumlarımızı karşı karşıya getirerek insanlarımız arasında kin ve nefret tohumları ekme teşebbüsüne girişmişlerdir.Türk milleti tarihine az rastlanır bir şekilde sırtından hançerlenmiştir." dedi.

Milli iradeye sürülmek istenen kara lekenin başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek idarecilik vasıfları, cesareti ve halkına olan inanmışlığı, hükumetin dik duruşu, yüksek sevk ve idare kabiliyeti, basınımızın demokrasiye olan inancıyla yapmış olduğu yayınlar ile ortadan kaldırıldığını ifade eden Prof. Dr. Soykan şöyle konuştu:

"Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükumetimize ve güvenlik kurumlarımıza olan inancımız tamdır. Devlet yöneticilerimizin göstermiş olduğu azim ve kararlılık doğrultusunda üniversitemizde; PKK- PYD gibi kanlı terör örgütlerinden hiçbir farkı olmayan FETÖ'ye karşı mücadelesini sürdürecektir. Devletimizin ve milletimizin düşmanı olan bütün terör örgütleri gibi FETÖ olan paralel yapıyla mücadelesini sürdürecek, üniversitemizde hiçbir şekilde yapılanmalarına müsaade edilmeyecektir. Demokrasimize kast eden, seçilmişlerimizi tehdit eden, masum vatandaşlarımıza kurşun sıkan, milli kurum ve kuruluşları bombalayan; bu kapsamda 208 evladımızın şehadetine neden olan darbecileri şiddetle kınıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler