FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından "Demokrasiye Bağımsızlık Yürüyüşü" düzenlendi

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek amacıyla "Demokrasiye Bağımsızlık Yürüyüşü" düzenlendi.

Kentin tüm ilçelerinden davet edilen vatandaşlar, Köprübaşı Meydanı'nda toplanarak ellerindeki Türk bayraklarıyla Hükümet Caddesi boyunca sloganlar eşliğinde Tuğlalı Park'a kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tuğlalı Park'ta açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Türkiye Cumhuriyeti'nin örnek bir demokrasi abidesi olduğunu hatırlattı.

Anayasa'da Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik, çağdaş, sosyal bir hukuk devleti olduğu ifadelerinin değiştirilemez bir madde olarak yer aldığını belirten Albayrak, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi asla kabul edebileceğimiz bir olay değildir. Türk milleti olarak cumhuriyetimize, demokrasimize ve onun timsali olan TBMM'ye yapılan saldırıların karşısındayız. Hukuktan vazgeçmeyeceğiz. Kim adaletten saptıysa hukukun içinde yargılanmalıdır. Bu saldırılarda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz."

Yürüyüşe, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ilçe Belediye başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmanın ardından grup dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler