FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan: "İsteniliyor ki bu ülkenin kalkınması son bulsun, bu ülkenin ilerlemesi son bulsun"

DENİZLİ (AA) - Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin "İsteniliyor ki bu ülkenin kalkınması son bulsun, bu ülkenin ilerlemesi son bulsun, Türkiyem eskisi gibi yine IMF'nin karşısında diz çöksün. Bu girişimler başka devletler Türkiye'den rahatsız oldukları için yapılıyor." dedi.

Delikliçınar Meydanı'nda eşi Berrin Zolan ile birlikte demokrasi nöbetinde olan vatandaşlarla bir araya gelen Zolan, burada yaptığı konuşmada, ar, namus, şeref ve onurun zerresi olmayan, her ne kadar adı asker olan ama o üniformanın bir santimetre kumaşını bile hak etmeyen hainlerin milletin almış olduğu helikopterle Yunanistan'a kaçtığını hatırlattı.

Bu alçakların Türk emniyetine, Türk hukukuna teslim olmayıp, Yunanistan'a kaçtıklarına dikkat çeken Zolan, şunları söyledi:

"Yazıklar olsun size. İnşallah 8 eşkıya, 8 ahmak, 8 hain elleri kelepçeli teslim alınacak. Televizyonda izledik. Bazı darbecilerin üniformaları çıkarılmış. Onları çıkaran askerlerimiz ne diyor biliyor musunuz? 'Siz bu milletin parasıyla alınan üniformayı giyemezsiniz. Bu şerefi taşıyamazsınız.' O hainler milletin içinde atletle donla kaldılar."

Darbenin başarısız olmasında halkın oynadığı role dikkat çeken Zolan, "Darbeciler, Türkiye daha iyiye gittiği için Cumhurbaşkanına düşman. 14 yıl önce ülkem nasıldı, bugün nasıl? Bazılarına huzur batıyor. Bazılarının beyni satılmış, ruhu satılmış, maşa haline gelmiş. Onların iradesi yurt dışında, patronları da yurt dışında. İsteniliyor ki bu ülkenin kalkınması son bulsun, bu ülkenin ilerlemesi son bulsun, Türkiyem eskisi gibi yine İMF'nin karşısında diz çöksün. Bu girişimler başka devletler Türkiye'den rahatsız oldukları için yapılıyor." diye konuştu.

Zolan, Türk bayrağına sarılı uyuyan bir çocuğu sevdi, ailesi ile bir süre sohbet etti.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ise yaptığı açıklamada, darbe girişimine karşı onurlu ve kahramanca duruş sergileyen herkese teşekkür ederek, demokrasiye ve vatanına sahip çıkma konusunda birlik, beraberlik ve kardeşliğin bu olduğunu belirtti.

"Ayrımız gayrımız yok, biz birlikte Türkiye'yiz. Milletin olduğu yerde illet olmaz. Millet kazandı, devlet kazandı, birlik ruhu yeniden canlandı." diyen Filiz, bu canilerle Silahlı Kuvvetlerin aynı tutulmaması gerektiğine işaret ederek, "Silahlı Kuvvetlerimiz ülkemizin gözbebeğidir. Bu işe kalkışanlar şunu bilmelidir ki, dökülen her damla kanın hesabını öyle bir çetin soracağız ki bunu görecekler." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler