FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Yazar Şenlikoğlu:- "Aynı vatanın evlatları, Meclis'teki milletvekillerini öldürmeyi nasıl göze alabilir? Akıl alacak gibi bir şey değil bu

İSTANBUL (AA) - Yazarlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Yazar Emine Şenlikoğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, üzerinden 2 gün geçmesine rağmen, hala olayın şoku içinde olduğunu söyledi.

Yaşanan olaylara akıl erdiremediğini kaydeden Şenlikoğlu, "Aynı vatanın evlatları, Meclis'teki milletvekillerini öldürmeyi nasıl göze alabilir? Akıl alacak gibi bir şey değil bu. Geçmiş zamanlarda okuduğumuz, kelle kesip sopalara kelleleri asan bedevi canilerini sollamak demek bana göre. Onlardan daha büyük vahşet oluyor." ifadelerini kullandı.

Şenlikoğlu, girişimin çok büyük bir cinayet olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Muhakeme etmemişsin. Kimin ne suçu var bilmiyorsun. Karşındaki senin fikrini destekliyor mu, desteklemiyor mu bilmiyorsun. Herk kesimden insan var orada. İnsanları tepeden bomba atarak öldürtmeyi, ey içinde canavar saklayan insan, sen bunu nasıl yaparsın? Nasıl bomba attırırsın 500 kişi üzerine? Bu ne büyük vahşet. Bu ne büyük cinayet. Ben hala kendime gelemiyorum. Allah bunu yapanların üstesinden gelsin."

- "Mazlumların yegane umudu Türkiye"

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı ise gerçekleştirilen darbe teşebbüsünün, halkın yüksek duyarlılığıyla geri püskürtüldüğünü dile getirdi.

Kalkışmanın faillerinin FETÖ mensupları olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkati çeken Bıyıklı, şunları söyledi:

"Bu melun yapılanma daha önce kendi örgütlerine bağlı polis, gazeteci ve bürokratlar eliyle yapamadıklarını, bugün son kaleleri muvazzaf askerler eliyle yapmaya çalışmış ancak hamdolsun ki necip milletimizin yüksek feraseti buna mani olmuştur. Bu kalkışmayı gerçekleştirenlerin yeryüzünün ve mazlumların yegane umudu Türkiyemizin istikbalini karartmak üzere planlar yaptıkları tüm çıplaklığıyla ortadadır. Gözlerimizin önünde, kendi halkına namlu doğrultan askerin silahından çıkan kurşunlarla yaralananlar oldu. Tüm bunlara mukabil şehirlerimizi terk etmedik, teslim etmedik ve cunta zorbalığına direndik."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :