FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Gaziantep'te sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu FETÖ'nün darbe girişimini kınadı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te pek çok sivil toplum kuruluşunun temsilcisi ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Güneydoğu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, mesajında, TSK bünyesinde kümelenmiş terör grubu tarafından Türkiye'nin demokratik yapısına karşı gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine, milletin, birlik ve beraberlik içerisinde, dik duruşuyla darbe vurduğunu belirtti.

Türkiye’nin önemli bir sınavdan geçtiğini kaydeden Çıkmaz, terörle kararlı bir şekilde mücadelesini sürdüren Türkiye’nin demokrasisine yönelik gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin milli irade, birlik ve beraberlik içerisinde püskürtüldüğünü vurguladı.

Demokrasiye uzanan elleri milletçe kırdıklarını bundan sonra da kırmaya devam edeceklerini belirten Çıkmaz, şunları kaydetti:

"Demokrasinin yılmaz bekçileri olan milletimiz darbe girişiminde bulunan TSK içerisindeki kümelenmiş bir grup teröriste gerekli cevabı vermiştir. Bundan sonra iş yargınındır. Yargı gerekli cezaları verecektir. TSK'nın içerisine kümelenen bu terör grubunun bütün unsurlarıyla ortaya çıkarılması ve temizlenmesi, ülkemizin, demokrasimizin, ekonomimizin geleceği için büyük önem taşımaktadır. 15 Temmuz 2016 tarihi milletçe demokrasi düşmanlarına karşı koyuşun, milli iradeye sahip çıkmanın, ortak değerlerimizi korumanın en anlamlı günüdür. Yaşanan bu girişimler karşısında Başkomutanımız, Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümetimizle diğer siyasi partilerimizin ortak hareket etmesi Türkiye’yi adeta uçurumdan geri çevirmiştir. Allah'tan rahmet, milletimize ve ailelerine başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

- Altunkaya'nın mesajı

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya da mesajında demokrasiye yönelik gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin milli iradeyle önlendiğini ve milletçe kenetlenmenin zafere giden yolda en önemli adım olduğunu belirtti.

Darbecilerin devletin ve milletin verdiği imkanlarla makam, mevki, rütbe sahibi olup, silahlarını, tanklarını millete yöneltip kan döktüğüne işaret eden Altunkaya, "Meclisi'ne Cumhurbaşkanlığına, devlet kurumlarına uçaklarla saldırı yapabilecek kadar alçalabilen darbeci gayrı meşru illegal örgütlere karşı milletimiz büyük bir feraset örneği göstererek meşru Hükümetinin, meşru Cumhurbaşkanı'nın, demokrasinin ve hukukun yanında yer alarak önemli bir ders vermiştir. Milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletir, bu tür kabusları yaşamamak için uyanık ve birlik içerisinde olmamızı gerektiğini bir daha hatırlatmak isterim." ifadelerini kullandı.

- "Milletimiz kenetlenmeye devam edecektir"

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliğiyle demokrasisine yönelik gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine milletin birlik ve beraberlik içerisinde gereken dersi verdiğini vurguladı.

Darbe girişiminin birlik ve beraberlik içerisinde bertaraf edildiğini, bundan sonraki süreçlerde millet olarak daha dikkatli olunması gerektiğini belirten Topçuoğlu, şöyle devam etti:

"Milletimiz milli idareye yönelen elleri kırmayı bilmiş, birlikteliğini meydanlara yansıtarak iç ve dış mihraklara tam bir demokrasi dersi vermiştir. Milli iradeyi hiçe sayan, millete silah doğrultarak ateş açan, TBMM'yi defalarca bombalayan darbeciler milli birlik ve beraberlik karşısında tam bir bozguna uğramış ve milletten derslerini almıştır. Demokrasi kültürünün yerleştiği ülkemizde sorunların demokratik yollarla çözülmesi gerektiği gerçeği bir kez daha gözler önüne serilirken milletimizin dik duruşu, siyasi partilerimizin ve milletvekillerimizin tek ses oluşu yaşanan darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan'ımız Sayın Binali Yıldırım’ın ülke genelinde darbe girişiminin önlenmesi için olayların üzerine büyük bir soğuk kanlılıkla gidişi, milletin iradesine sahip çıkmak için kendisine yöneltilen namluların önünde dimdik duruşu Türkiye’yi büyük bir felaketin eşiğinden çevirmiştir. Bundan sonraki süreçte milletimiz aynı heyecan ve birliktelik içerisinde ortak paydalarını korumaya, ortak değerleri için kenetlenmeye devam edecektir."

- "İdam cezasının geri gelmesini istiyoruz"

Diriliş Başkanları Gaziantep İl Başkanı Şevket Kirişanlı da Türkiye'ye darbe planları yapan paralelci vatan hainlerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini kaydetti.

Devletin aylardır süren paralel çetelerin kökünü kazımak için verdiği mücadelede Diriliş Başkanları olarak tüm Türkiye ve uluslararası teşkilatlarla sabaha kadar nöbette olduklarını aktaran Kirişanlı, "Gerekirse vatanımızın birliği ve beraberliği için, devletimizin kurumlarının yanlarında olduğumuzu göstermek için nöbetteyiz. Türkiye Cumhuriyeti devleti Türklerin son kalesidir. Devletimizin en tepesinde çelikten bir irade vardır. Bu irade karşısında devletimiz ve milletimiz sonsuza kadar var olacaktır. Paralelci vatan hainleri için idam cezasının geri gelmesini istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Türk halkı örnek bir duruş sergiledi"

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da mesajında, askeri darbe girişiminde bulunan vatan hainlerini şiddetle ve nefretle kınadığını belirtti.

Vatan hainlerinin emellerine asla ulaşamayacağını vurgulayan Fadıloğlu, "Yüce Türk milletimizin milli iradesine karşı yapılan bu darbe girişimi, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek. Bu darbe girişimini ve darbe girişiminde bulunan vatan hainlerini şiddetle ve nefretle kınıyorum. Kaynağını milletten almayan, halka hizmet amacı taşımayan hiçbir girişim bugüne kadar başarıya ulaşamamıştır, ulaşamayacaktır. Yüce Türk milletimiz, her türlü darbe girişiminin karşısında olmalıdır ve demokrasimize sonuna kadar sahip çıkmalıdır. Türk halkı darbe girişimi karşısında birbirine kenetlenerek tüm dünya ülkelerine örnek olacak bir duruş sergiledi." açıklamasında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler