FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Darbe girişimine karşı protestoda şehit düşenlerin isimleri, Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesindeki park, meydan ve caddelerde yaşatılacak

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Belediye Başkanı Feviz Demirkol, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı protestoda şehit olanların isimlerinin ilçedeki park, meydan ve caddelerde yaşatılacağını bildirdi.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, darbe girişimine tepki göstermek amacıyla geceyi dışarıda sabahlayarak geçiren vatandaşlara belediye ekiplerince sürekli su ve kumanya ikramında bulunuldu. Belediye Başkanı Demirkol, açıklamada, "Darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dik ve yiğit duruşu sayesinde kalkışma girişimi başarılamadan çökertildi. İstanbul'da bir vahşet yaşandı, İstanbul'da şimdiye kadar hiç yaşanmamış, şimdiye kadar Türk siyasi hayatında ve ayrıca dünya literatüründe hiç yer almamış hadiseler oldu. İstanbul'da meydanlarda, havaalanlarında, çeşitli mekanlarda tanklardan, toplardan, helikopterlerden halkımızın üzerine ateş açıldı ve demokrasi şehitleri oldu." ifadelerini kullandı.
Yaşanan vahşeti millet olarak unutmayacaklarını vurgulayan Demirkol, demokrasi şehitlerine Allah'tan rahmet diledi.
Demirkol, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlerin isimlerini Haliliye'de yaşatacaklarını bildirerek, şunları kaydetti:
"15 Temmuz askeri kalkışma girişimini görüşmek üzere Haliliye Belediye Meclisi'ni olağanüstü toplanmaya çağırdık. Şehitlere verdikleri önemi tescilleyeceğiz. Şehitlerin isimleri Haliliye'de yaşatılacak. Şehitlerimize vermiş olduğumuz önem, şehitlerimizin bizim için ne kadar değerli olduğu ve şehit düşerken gayelerinin, inançlarının bizim tarafımızdan da tescili, takdiri açısından bundan sonra şehitlerimizin ismi Haliliye bölgemizde meydanlarımıza, parklarımıza, sokaklarımıza ve caddelerimize verilecek."






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :