FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Gürsoy:- "Demokrasinin vazgeçilmez güçlerinden biri olan medya, bu darbe girişiminde çok iyi bir sınav vermiştir. Medya mensupları hayatları pahasına görevlerini yerine getirmiştir."- ATGR Yönetim Kurulu:- "Seçimle işbaşına ge

ANTALYA (AA) - Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Demokrasinin vazgeçilmez güçlerinden biri olan medya, bu darbe girişiminde çok iyi bir sınav vermiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Gürsoy, yaptığı açıklamada, demokrasiye ve milletin iradesine yapılan her türlü saldırının karşısında olduklarını belirtti.

TRT ve CNN Türk'ün yayınlarını durdurmaya yönelik girişimlere tepki gösteren Gürsoy, "Demokrasinin vazgeçilmez güçlerinden biri olan medya, bu darbe girişiminde çok iyi bir sınav vermiştir. Medya mensupları hayatları pahasına görevlerini yerine getirmiştir." ifadesini kullandı.

Gürsoy, TRT'de meslektaşlarının rehin tutulması ve silah zoruyla darbe bildirisi okumaya mecbur bırakılmasının utanç verici bir durum olduğunu dile getirdi.

CNN Türk yayınlarının sürdürülebilmesi için yönetici ve çalışanlarının insanüstü gayret ve çabalarının takdirle şayan olduğunun altını çizen Gürsoy, şunları kaydetti:

"Ayrıca bazı yerel televizyon kanallarının uydu yayınlarının kesilmesi girişimi de yayıncılığımız açısından kabul edilemez bir durumdur. Yerel, bölgesel ve ulusal radyo ve televizyon yayıncılığı önemli bir kamu hizmetidir. Buna zarar verecek, yayınları engellemeye yönelik her türlü olumsuzluklarla mücadele etmek aslı görevlerimizdendir. Bu zor günleri, ülke olarak atlatacağımıza inanıyoruz. Demokratik değerlerimize sahip çıkmak zorundayız."

- "Israrla daha fazla demokrasi olduğu aşikardır"

Akdeniz Televizyoncular, Gazeteciler ve Radyocular Derneği (ATGR) Yönetim Kurulundan yapılan yazılı açıklamada ise doğrudan halkın tercihlerine ve demokrasinin ön koşulu olan kurum ve kuruluşlara yönelik olduğuna inandıkları kalkışmayı kınadıkları belirtildi.

Söz konusu kalkışmanın, çağdaş, modern ve müreffeh bir toplum oluşturma arzusuna, doğrudan demokrasiye yönelik bir eylem olduğu kanaatini taşıdığı için bunun kınadıkları belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'nin çıkarının her şeye rağmen ve ısrarla daha fazla demokrasi olduğu aşikardır. Seçimle işbaşına gelen iradenin ancak seçimle değişebileceğine olan inancımızı belirtmek isteriz. Bu nedenle hepimizin bu son olaydan çıkaracağımız dersle temelleri demokrasiye dayanan, herkesin kendisini bulduğu, bir anayasa ülkemizin vazgeçilmez reçetesi olarak ivedilikle hayata geçirilmelidir. Darbeleri önlemenin çaresi daha çok demokrasi, daha çok özgürlük, daha çok iç barış ve daha çok katılımcılıktır. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin kalkınması için halkımızın ve üyelerimizin demokrasiye tüm gücümüz ile sahip çıkacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :