FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen:- "Kanımızın son damlasına kadar milli iradenin yanında olmaya ve dik durmaya devam edeceğiz"

ŞANLIURFA (AA) - Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Kanımızın son damlasına kadar milli iradenin yanında olmaya ve dik durmaya devam edeceğiz" dedi.

Sözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ tarafından yapılmak istenilen darbe girişimini şiddetle kınadığını belirtti.

Bu girişimin Türk ulusu ve özellikle Türk Silahlı Kuvvetlerine zarar verdiğini ve hiçbir başarı ihtimali olmadığını vurgulayan Sözen, "Darbeci , paralelci şeref ve namus yoksunu askerlere tepkimizi en sert şekilde gösterelim. Darbeye geçit vermeyen başta Genelkurmay Başkanımız, Kuvvet Komutanlarımız olmak üzere vatansever ordumuza sahip çıkalım. Ordumuzun onur ve şerefi bizim onur ve şerefimizdir. Bütün ordumuzu düşman gibi göstermeye çalışanlara itibar etmeyelim çünkü bu ordu bu milletin göz bebeğidir." diye konuştu.

Sözen, demokrasi uğruna şehit ve gazi olanlara minnettar olduklarını ifade etti.

Milletin, darbeye karşı dimdik duranları asla unutmayacağını dile getiren Sözen, "Köy korucuları olarak devletin emrinde ve milletin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Her türlü darbe girişimine ve paralel yapılanmaya şiddetle karşı duruyoruz. Kanımızın son damlasına kadar milli iradenin yanında olmaya ve dik durmaya devam edeceğiz. Bütün arkadaşlarımızı da darbecilere gereken dersi vermeye davet ediyorum." şeklindeki değerlendirmeleri paylaştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler