FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:- "Onursuz bir şekilde halkın iradesine ipotek koymaya çalışanları, tarih kirli sayfalarına yazacaktır. Türkiye'nin bundan sonra önü aydınlıktır, Türkiye bundan sonra ham demokrasinin değil tam demokrasinin olduğu zemine doğ

TBMM (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, halkın iradesine ipotek koymaya çalışanların tarihin kirli sayfalarına yazılacağını belirterek, "Türkiye'nin bundan sonra önü aydınlıktır, Türkiye bundan sonra ham demokrasinin değil, tam demokrasinin olduğu zemine doğru yürüyecektir." dedi.

Memur-Sen ve Hak-İş üyeleri, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM'nin bahçesinde toplandı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, vatandaşların meydanlarda darbeye karşı tepkilerini dile getirmeye devam etmesini isteyerek, Memur-Sen olarak meydanlardan geri çekilmeyeceklerini vurguladı.

Darbeye teşebbüs edenlerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade eden Yalçın, "Onursuz bir şekilde halkın iradesine ipotek koymaya çalışanları, tarih kirli sayfalarına yazacaktır. Türkiye'nin bundan sonra önü aydınlıktır, Türkiye bundan sonra ham demokrasinin değil, tam demokrasinin olduğu zemine doğru yürüyecektir." diye konuştu.

Yalçın, sabahlara kadar meydanlarda nöbet tutmaya devam edeceklerini belirterek, "2 gün uyumamış olabilirsiniz, bu yüzyıllarca uyutulacağımız garabeti ortadan kaldırmak için bırakın 2 gün ayık kalalım. Darbe tehlikesi henüz geçmiş değildir. Kimse rehavete kapılmasın, rehavet demek felaket demektir." ifadesini kullandı.

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan da darbe girişiminde bulunanların gerekli cezaya çarptırılması gerektiğini belirterek, "Milletin vergisiyle aldığı silahı millete doğrultanların hesaplarını bu Meclis'in soracağına inanıyorum. Vatana ihanet edenlerin acilen idam edilmesi gerektiğine yürekten inanıyorum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler