FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği: - "Yapılanın yanlış olduğu hiç kuşkusuzdur. Böylesi girişimler çözüm üretmez, sorun üretir ve mevcut sorunları ağırlaştırır"- Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ünlütürk: - "Demokrasiyi askıya alma ve seçi

İZMİR (AA) - Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şubesi, Ege İhracatçı Birlikleri ve İzmir Ticaret Borsasınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı tepki mesajları yayımlandı.

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneğince (ESİAD), "Gün demokrasiden yana olma günüdür" başlığıyla yayımlanan mesajda, darbelerden medet ummanın büyük yanlışlık olduğuna işaret edildi.

"Daha önceki deneyimlerden de teyit edildiği üzere, hiçbir şeye çözüm getirmeyen bu girişimler, tam tersi sorunları daha da ağırlaştırmaktadır." ifadesine yer verilen mesajda, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda, geçen yüzyılda kaldığını düşündüğümüz darbe anlayışlarının günümüzde ortaya çıkması gerçekten bir şok etkisi yaratmıştır. Diğer taraftan darbe girişiminin önlenerek başarısız olması ülkemiz için olağanüstü bir kazanç olmuştur. Darbe girişiminin önlenmesinde alınan sonuçta, başta siyasi partiler olmak üzere tüm demokratik unsurların tutumlarının katkısının olması Türkiye'de sivil toplumun başarısı olarak kayda geçecektir."

Yurtta barış hedefinin, ancak demokratik rejim ile mümkün olacağının vurgulandığı mesajda, demokrasiye ve demokratik kurumlara sahip çıkılması gerektiği belirtildi. Herkesin demokrasiden yana olması gerektiği vurgulanarak, "Yapılanın yanlış olduğu hiç kuşkusuzdur. Böylesi girişimler çözüm üretmez, sorun üretir ve mevcut sorunları ağırlaştırır. Tüm gelişmiş demokrasilerde çare sivil siyaset içindedir. Dolayısıyla sivil siyasetin her konuya çare bulabilecek şekilde davranması Türkiye'nin önünü açacaktır." değerlendirmesinde bulunuldu.

- "Darbe girişimini lanetliyoruz"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şubesince (MÜSİAD) yayımlanan mesajda da Türkiye'nin tarihi bir gün yaşadığı, herkesin demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkması gerektiği belirtildi.

"Peygamber Ocağı olarak kabul ettiğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri'nden küçük bir azınlığın demokrasiyi ve milli iradeyi sekteye uğratmaya çalışmasını lanetliyoruz" ifadesine yer verilen mesajda, asker ile vatandaşların karşı karşıya getirilme çabalarının sonuçsuz kalacağı vurgusu yapıldı.

- "Vatana ihanettir"

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk de mesajında, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki azınlık bir grubun darbe girişimini şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Ünlütürk, Türkiye'nin büyük bir sınavdan başarıyla geçtiğini belirterek şunları kaydetti:

"Türkiye'nin terörle mücadele ettiği bir süreçte Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir grubun kendi vatandaşına silah doğrultması, demokrasiyi askıya alma ve seçimle iş başına gelmiş hükümetimizi devirme girişimi en hafif tanımlamayla vatana ihanettir. Demokrasiye bağlı 80 milyon Türk insanının ihracat dünyasındaki temsilcisi olarak bizler de demokrasiye sahip çıkıyoruz. Olaylar sırasında şehit olan güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere, vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

- "Türkiye askeri kalkışmadan güçlenerek çıkacaktır"

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli de yayımladığı mesajda, darbe girişimini şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Kestelli, askerin içindeki bir cuntanın kalkıştığı darbenin, halkın ve ülke yönetiminin güçlü duruşuyla başarısız kılındığını belirtti.

"Türk demokrasisi, tarihin en sakil darbe teşebbüslerinden biri olan bu müptezel kalkışmadan güçlenerek çıkacaktır." ifadesini kullanan Kestelli, Türkiye'yi muz cumhuriyeti yapmak isteyenlerin bu eyleminin tarihin karanlık sayfasında yer alacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :