FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Adliyeye sevk edilen 21 avukattan 3'ü ve 1 öğretmen tutuklandı- Kentteki örgüt üyesi avukatların sözde "imamı" olduğu öğrenilen öğretmenin toplantıları organize ettiği, görevlendirmeler yaptığı ve avukatlara diksiyon dersi verdiği belirlendi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 avukattan 3'ü ve 1 öğretmen tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin cuma günü düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 22 avukatın işlemleri tamamlandı.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla emniyetteki işlemlerinin ardından bir avukat serbest bırakılırken, diğer 21 avukat ile öğretmen Cengiz Münir ise sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüpheli avukatlardan Gazi Yüzgeç, Ömer Kayar ve İbrahim Toyaksi ile öğretmen Münir, FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla tutuklandı. Diğer 18 avukat ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Sözde "İmam" öğretmenden avukatlara diksiyon dersi

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, örgütün sözde "avukat imamı" olduğu öne sürülen Cengiz Münir'in, kentteki örgüt üyesi avukatlarla toplantılar organize ettiği öğrenildi.

Toplantılarda bölge imamından aldığı talimatları avukatlara ilettiği, "himmet" adı altında para topladığı bildirilen Münir'in, bu toplantılarda avukatlara diksiyon dersi verdiği de belirtildi.

Cengiz Münir'in, 17-25 Aralık sürecinin ardından, hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs ettikleri iddiasıyla açığa alınan polisleri savunacak avukatları da belirleyerek, benzer görevlendirmeler yaptığı da iddia edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler