FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 14 şüpheliden 6'sı tutuklanırken, 3'ü adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı- Savcılık, 5 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verdi

ANKARA (AA) - Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 kişiden 6'sı tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Beş kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında ihraç edilenlerin de bulunduğu 24 polis ile 2 polis yakını hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlenen zanlılardan 14'ü önceki gün gözaltına alınırken, adreslerinde bulunamayanlar hakkında ise arama kararı çıkarıldı.

Gölbaşı Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i hakkında takipsizlik kararı veren savcılık, 9'unu tutuklanması talebi ile nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Mahkeme 6 kişiyi tutukladı, 3'ünü ise adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :