FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında 7 infaz koruma memuru gözaltına alındı

İZMİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, İzmir'de 7 infaz koruma memuru gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bugün 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, Aliağa'daki Şakran Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görevli 7 kadın infaz koruma memuru gözaltına alındı. Zanlılar, İzmir'deki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Soruşturma kapsamında İzmir merkezli Aydın, Isparta ve Ankara'da daha önce yapılan operasyonlarda 46 cezaevi katibi ve infaz koruma memuru ile bir cezaevi müdürü gözaltına alınmış, mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 16 infaz koruma memuru tutuklanmıştı. Darbe girişiminin ardından haklarında işlem yapılan ve tutuklanan şüphelilerle ilgili, bazı infaz koruma memurlarının "işlemleri sekteye uğratmak, işlemleri yavaşlatmak, suçluları kaçırmak" eğilimi içerisinde oldukları ve yardım ettikleri belirlenmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler