FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Diyarbakır merkezli 8 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan ve aralarında FETÖ'nün sözde "il imamları ve mütevelli heyeti üyeleri"nin de bulunduğu 14 şüpheliden 5'i tutuklandı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır merkezli 8 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan ve aralarında FETÖ'nün sözde "il imamları ve mütevelli heyeti üyeleri"nin de bulunduğu 14 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında aralarında örgütün sözde "il imamları ve mütevelli heyeti üyeleri"nin de yer aldığı 86 kişi hakkındaki soruşturma devam ediyor.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve aralarından eski İl Milli Eğitim Müdürü A.H'nin de bulunduğu 14 şüpheli adliyeye getirildi.

Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 14 şüpheliden 5'i tutuklandı, aralarında A.H'nin de bulunduğu 7'si adli kontrol olmak üzere 9 kişi serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekiplerince, Diyarbakır merkezli Kayseri, Ankara, İstanbul, Mersin, Samsun, Gaziantep ve Adana'da eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Operasyonda, Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği Başkanı A.K, Vergi Denetim Kurulu Başkanı A.R, eski İl Milli Eğitim Müdürü A.H. ve 3 milli eğitim müdür yardımcısı, Aktif Sen Diyarbakır Şube Başkanı, FETÖ yapılanması içerisinde ''kurum müdürleri abisi'' olduğu değerlendirilen eski Dernekler İl Müdürü M.M. ve Kimse Yok Mu Derneği Diyarbakır Şube Başkanı'nın da aralarında olduğu şüpheliler gözaltına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler