FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

Dünya Karapapak Türkleri Birliği, Tiflis'te Türkiye ile dayanışma gösterisi düzenledi

TİFLİS (AA) - Dünya Karapapak Türkleri Birliği tarafından Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen gösteride, FETÖ'nün darbe girişimi protesto edildi.

Birlik Genel Sekreteri Selahattin Turan, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği yakınında düzenlenen Türkiye ile dayanışma gösterisinde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da dış mihrakların taşeronu olan bir grup vatan haininin darbe girişiminde bulunduğunu hatırlatarak, Türk hükümeti ve halkına verdiği destek için Gürcistan'a teşekkür etti.

Turan, "Bugün Türkiye'nin en güçlü ve en güvenilir müttefiklerinden biri olan Gürcistan'ın hükümetine demokrasi ve hoşgörü anlayışı için teşekkür ediyoruz. Burada ata yurdunda yaşayan biz Karapapak Türkleri, Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye çalışan, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı operasyon içinde olan içte ve dıştaki hainlere karşı Gürcistan'dan hodri meydan diyoruz. Açık yürekle ifade ediyoruz ki Türkiye eski Türkiye değil, herkes haddini ve hududunu bilecek çünkü hepimiz tek millet ve tek vücuduz." ifadelerini kullandı.

Dünya Karapapak Türkleri Birliği yönetimi olarak Türk milleti ile 15 Temmuz gecesi tanklara karşı ortak bir duruş sergilediklerini vurgulayan Turan, "İstanbul'da gasp edilen bir tankı geri alıp üstüne çıkan ilk kahramanlardan Genel Başkan Yardımcımız Aytekin Aydın'ı da kutluyoruz." dedi.

Türkiye'nin 3-5 haine teslim edilecek bir ülke olmadığını dile getiren Turan, darbe girişimine karşı mücadelenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve tüm milletin dik duruşuyla kazanıldığını belirtti.

Turan, "Türkiye'de asıl mesele şu ya da bu siyasetçi değil. Recep Tayyip Erdoğan giderse Türkiye gidecek, biz de buna asla müsaade etmeyeceğiz. 15 Temmuz gecesinde tüm milletin 'Vatanı olmayanın namusu da olmaz' anlayışıyla siyasi görüşlerini bir kenara bırakıp meydanlara inerek Türk dünyasını, Türk milletini ve değerleri korudu." diye konuştu.

Darbe girişiminde bulunanlara da seslenen Turan, "Ey bu rüzgarı estirenler, bu kahpe rüzgar ister Pennsylvania'daki sahtekar, hain, hoca bozuntusu, namertten gelsin isterse emperyalist güçlerin derin devletlerinin derin operasyonları olsun, o tankların altında ezilme pahasına da olsa biz bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Şair, yazar ve akademisyenlerin de bulunduğu gösteriye katılanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteklerini dile getirdi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :