FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

Tunuslu milletvekilleri, FETÖ'nün Türkiye'deki darbe girişimini kınadı

TUNUS (AA) - Tunus parlamentosundaki çeşitli partilerden milletvekilleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'deki darbe girişimini kınadı.

Tunus parlamentosunda bugün düzenlenen genel kurul toplantısında konuşan milletvekilleri, FETÖ'nün darbe girişimini reddettiklerini ve kınadıklarını açıkladı.

Tunus Parlamento Başkan Yardımcısı Abdulfettah Moro, Türkiye'deki gelişmelere işaret ederek, "Parlamento, anayasal olmayan yollarla halkın egemenliğine son vermek amacıyla yapılan herhangi bir girişime karşıdır." dedi.

Demokratik Akım Partisi Milletvekili Samiye Abbu ise partisinin Türkiye'deki darbe girişimini kınadığını dile getirerek, Türk halkının, diktatörlüğe karşı çıkışını ortaya koyduğunu belirtti.

Nahda Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Urayyid da AA muhabirine yaptığı açıklamada, isyan hareketi ve darbe girişimini başarısızlığa uğratmasından dolayı Türk halkını, hükümetini ve parlamentosunu kutladı.

Tunus parlamentosunun darbe girişimi hakkında kendisiyle aynı görüşte olduğunu vurgulayan Urayyid, "Demokrasi halkın elinde olduğunda başka güçlerin halkın iradesini kırmaya gücü yoktur." dedi.

Nida Tunus Partisi Milletvekili Munci Hirbavi de "Tunus demokrasiyi desteklemektedir. Cumhurbaşkanının anayasal meşruiyet ve demokrasiyi desteklemesi konusunda ifadeleri Tunus devletinin görüşünü ortaya koymaktadır." diye konuştu.

Tunus'ta sol hareketin adresi olarak bilinen Cephe Şabiye milletvekillerinden Ahmed Sıddık ise "Cephe, gerekçeleri ne olursa olsun, meşru hükümet, seçim sonuçları ve demokrasiye karşı tüm askeri müdahaleleri reddetmekte ve kınamaktadır." ifadesini kullandı.

Milletvekilleri, parlamentonun darbe girişimini kınayan resmi bir açıklama yapması taleplerini yineledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler