FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

Sudan Devlet Başkanı Beşir: "Dünyanın barışı ve Sudan'ın istikrarı için Türkiye'nin istikrarı çok önemli"- Milli Ümmet Partisi Genel Başkanı Mehdi: "Kardeş Türkiye'nin maruz kaldığı çirkin darbeyi kınıyorum. Askeri darbe başlı başına bir suçtur"

KİGALİ (AA) - Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve halkının iradesiyle başarısızlıkla sonuçlandığını belirtti.

Afrika Birliği 27. Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Ruanda'nın başkenti Kigali'de bulunan Beşir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki demokrasinin bekası için hükümetin ve halkın yanında yer aldıklarını belirterek, "Dünyanın barışı ve Sudan'ın istikrarı için Türkiye'nin istikrarı çok önemli." dedi.

Sudan Devlet Başkanı Beşir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin yanı sıra başta Somali olmak üzere Afrika Kıtası'nda istikrar ve barışın sağlanması için yürüttüğü çalışmaları takdir ettiğini ifade etti.

Öte yandan Sudan'daki anamuhalefet partisi Milli Ümmet Partisi Genel Başkanı Es-Sadık el-Mehdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği tebrik mesajında, "Kardeş Türkiye'nin maruz kaldığı çirkin darbeyi kınıyorum. Askeri darbe başlı başına bir suçtur. Söz konusu darbeyi bastırdığınız için sizi ve kardeş Türk halkını kutluyorum." ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümeti döneminde Türkiye'nin elde ettiği kazanımlardan övgüyle söz eden Mehdi mesajını şu şekilde tamamladı:

"15 Temmuz 2016 darbesinden, askeri maceralara kapıların kapalı olduğu ve demokrasiye halkın sahip çıktığı dersini çıkarmalıyız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler