FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

İran Cumhurbaşkanı Ruhani:"Bugün İran, Türkiye, Suriye, Irak, Lübnan, Bahreyn ve Yemen'de sorunların çözümü için tek yol sandıktır."

İSTANBUL (AA) - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, darbeler döneminin geçtiğini belirterek sorunların çözümü için tek yolun sandık olduğunu belirtti.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Kirmanşah kentinde halka hitaben yaptığı konuşmada Ruhani, Türkiye'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine de değindi.

Ruhani, "Biz, hala darbeyle iktidarı değiştirebileceğini sanan ve tank, top ve uçakla halkın seçtiği bir hükümetin devrileceğini düşünen kimselerin olduğu ülkelerin çevresinde bulunuyoruz. Onlar darbeler döneminin geçtiğini hala anlamamışlar. Bugün İran, Türkiye, Suriye, Irak, Lübnan, Bahreyn ve Yemen'de sorunların çözümü için tek yol sandıktır." dedi.

FETÖ'nün başarısız darbe girişimi sırasında Ruhani, Milli Güvenlik Yüksek Konseyi'ni acil olarak toplamıştı. Konsey toplantısının ardından genel sekreter Ali Şemhani tarafından yapılan açıklamada, darbe girişimi kınanarak, "İran, Türkiye'nin meşru hükümetini destekleyerek, bu ülkedeki istikrar ve güvenliği hedef alan her türlü girişimi halkın çıkarlarına aykırı kabul edip, karşısında duruyor." ifadeleri kullanılmıştı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler