FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

Prizren'de toplanan Kosovalı Türk, Arnavut ve Boşnaklar darbe girişimini protesto etti

PRİZREN (AA) - Kosova'nın güneybatısında bulunan Prizren şehrinde yaşayan Kosovalı Türk, Arnavut ve Boşnaklar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Prizren'deki Şadırvan Meydanı'nda toplanan yüzlerce vatandaş, ellerinde Türkiye bayrakları eşliğinde, ''Biz ümmeti Muhammediz'', ''Dik dur eğilme, Kosova seninle'' ve "Türkiye ile Kosova omuz omuza, Hz. Muhammed'in ümmeti senin yolunda'' yazılı dövizler açtı.

Tepki gösterilerine katılan Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Fikrim Damka, Türk halkının ayakta kaldığını ve demokrasisine sahip çıktığını söyleyerek, ''Bugün Kosova'daki Türkler, Arnavutlar ve Boşnaklar desteklerini göstermek ve Türkiye'nin yanında olduklarını ifade etmek için toplandılar." dedi.

Türkiye'nin yalnız olmadığına işaret eden Damka, Türkiye'nin Balkanlar'daki soydaşlarından her zaman destek göreceğini ifade etti.

Öte yandan, şehirdeki Sinan Paşa Camisi'nde de darbe girişiminde hayatını kaybedenler için dualar okundu. Vatandaşlar ayrıca, Türkiye'nin Prizren Konsolosluğuna giderek desteklerini ifade etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler