FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

Viyana'da toplanan yaklaşık 6 bin kişi, darbe girişimini protesto etti

VİYANA (AA) - Avusturya'nın başkenti Viyana'da toplanan yaklaşık 6 bin kişi, terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimini yürüyüşle protesto etti.

Darbe girişimine tepki göstermek isteyen gurbetçiler, Viyana'daki Christian Broda Platz Meydanı'nda toplandı.

Türk bayraklarıyla alanı dolduran yaklaşık 6 bin kişi, "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur eğilme, Viyana seninle", "Darbelere karşı omuz omuza" şeklinde sloganlar atarak Heldenplatz Meydanı'na yürüdü.

Vatandaşlar, yürüyüşte darbe girişimine tepki göstererek hükümete destek verdi.

Grup adına yapılan açıklamada, Türkiye'de ordu içerisinde bir grubun darbe girişiminde bulunduğu ancak Türk halkının cesareti ve dik duruşu sayesinde bu girişimin bertaraf edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Bu terör eylemi demokrasiye, insan haklarına ve Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal düzenine karşı yapılmış bir darbe girişimidir. Türk halkı demokrasiyi savunarak meydanlara inmiştir." ifadesi kullanıldı.

Seçilmiş hükümete karşı yasa dışı girişimlerin başarısız olmaya mahkum olacağı kaydedilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"İnsan haklarını, demokrasiyi, özgürlüğü ve halkların iradesini ciddiye alan dünyanın bütün devlet, organizasyon, parti ve siyasilerini bu zor zamanda Türk halkı ve demokratik seçilmiş hükümeti ile dayanışma içerisinde olmaya davet ediyoruz. Bilinmelidir ki Türkiye bu sınavın üstesinden başarı ile gelecek ve sorumlu olan illegal darbeciler Türk halkı ve adaleti önünde hesap vereceklerdir."

Açıklamanın ardından İstiklal Marşı'nı okuyan vatandaşlar, darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için dualar etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler