FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

İstanbul Gümüşhaneliler Derneği üyesi bir grup, darbe girişimini gerçekleştirenlerle ilgili suç duyurusunda bulundu

İSTANBUL (AA) - İstanbul Gümüşhaneliler Derneği üyesi bir grup, darbe girişimini gerçekleştirenlerle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen dernek üyeleri, hazırladıkları ortak suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

Dilekçede, darbe girişiminde bulundukları tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi şüpheliler hakkında, "Anayasayı ihlal, Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı, yasama organı ve hükümete karşı darbeye teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyan, silahlı örgüt kurmak ve yönetmek ile adam öldürmek" suçlarından dava açılması, bu kişilerin cezalandırılması talep edildi.

Suç duyurusunda bulunulmasının ardından grup adına yapılan açıklamada, kendilerine "Yurtta Sulh Konseyi" adını veren terörist cunta grubunun cumhurbaşkanı, hükümet ve parlamentoyu devre dışı bırakmak için hareket ettiği belirtilerek, MGK kararıyla terör örgütü olarak kabul edilen FETÖ/PDY üyelerinin, devletin stratejik öneme sahip birimlerine karşı silahlı saldırı gibi terör eylemlerinde bulunduğu hatırlatıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler