FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Trabzon Valisi Yavuz:- "Milletimizin bu girişime karşı gösterdiği direniş ve demokrasiyi sahiplenme arzusu bizleri mutlu etmiştir ancak tehlike geçmiş değil, her zaman uyanık ve tedbirli olmalıyız"

TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, milletin darbe girişime karşı gösterdiği direniş ve demokrasiyi sahiplenme arzusunun kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Ancak tehlike geçmiş değil, her zaman uyanık ve tedbirli olmalıyız." dedi.

Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve 18 ilçenin milli eğitim müdürünün katılımıyla Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından TBMM tarafından ilan edilen olağanüstü hal kararlarına ilişkin bilgi verdi.

Yaşananların, hiç arzu edilmeyen durumlar olduğunu ifade eden Yavuz, "Milletimizin bu girişime karşı gösterdiği direniş ve demokrasiyi sahiplenme arzusu bizleri mutlu etmiştir ancak tehlike geçmiş değil, her zaman uyanık ve tedbirli olmalıyız." diye konuştu.

FETÖ'ye bağlıyken kapatılan eğitim kurumlarındaki öğrencilerin okullara yerleştirilmesi konusunun önemine dikkati çeken Yavuz, "Öğrencilerin adaptasyon sürecinde rehabilite edilmesi gerekecek. Bu durumda da rehber öğretmenlerin devreye girmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin en önemli konusunun eğitim olduğunu ve bunun için tüm imkanların seferber edileceğini anlatan Yavuz, insana yapılan yatırımın hiçbir zaman boşa gitmeyeceğini dile getirdi.

Gelecekte arzu edilen seviyeye gelebilmek için çocukların iyi yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

"Bunun için sizlerden daha çok gayret göstermenizi istiyorum. Unutmayınız ki en güvenilir kadro, Türk milli eğitimindeki kadrodur. Bizler de bu düşünceyle eğitime tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Bundan sonrasında da siz eğitimcilere büyük görev düşüyor. Bu kadar imkanlara rağmen halen başarısız olan idareciyi affetmemiz mümkün değil."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler