FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı'na gelen askerlerin vatandaşlar tarafından püskürtülme görüntüleri ortaya çıktı- Kayıtlarda, Boğaziçi Köprüsü'nü tanklarla kapatan askerlerin karşısına tek başına çıkan bir kadının onlara karşı mücadelesi de yer

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı'nı teslim almaya gelen askerlerin vatandaşlar tarafından püskürtülme görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde, askerlerin tank ve zırhlı araçlarla havalimanına geldiği, uzun namlulu silahlarla terminale girdiği, vatandaşların ellerinde Türk bayraklarıyla tepki göstermesi üzerine personel odalarına sığındığı görülüyor.

Özel harekat polislerinin, gözaltı işlemi yaptığı askerleri, darbetmeye çalışan vatandaşlardan koruduğunun yer aldığı görüntülerde, ayrıca terminal dışında da bekleyen tank ve zırhlı araçların üzerine çıkan ve etrafını saran kalabalığın yoğun tepkisi üzerine geri çekilmek zorunda kalması bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara havalimanı ve meydanlarda olmaları çağrısı üzerine on binlerce kişinin kısa sürede Atatürk Havalimanı'na ellerinde Türk bayraklarıyla gelmesi de kameralara yansıyor.

Kayıtlarda, gözaltına alınan askerlerin sabah saatlerinde aprondan otobüslere bindirilmesi görülüyor.

Öte yandan Boğaziçi Köprüsü'nü tanklarla kapatan askeri birliğin karşısına tek başına çıkan bir kadının silahlı askerlerin üzerine yürüyüp onları ikna etmeye çalışması, askerlerin havaya ateş açması üzerine kadının darbecilere sırtını dönerek tepki vermesi de görüntülere yansıyor. Bunun üzerine sinirlenen askerin kadını tartaklaması ancak onun tüm müdahalelere rağmen bölgeden uzaklaşmaması görüntülerde yer alıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler