FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Malatya'da hakkında gözaltı kararı verilen 32 hakim ve savcıdan 25'i tutuklanırken, 2'si adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 5 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor- Kentte çeşitli kurumlardan 350 kişi açığa alındı

MALATYA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Malatya'da 32 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildiği, bunlardan 25'i tutuklanırken, 2'si adli kontrol kararıyla serbest kaldı, 5 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte Cumhuriyet Başsavcılığının "Türkiye genelinde Hükümeti Devirmeye ve Anayasal Düzene Cebren İlgaya Teşebbüs Etmek" suçundan FETÖ/PDY Terör Örgütüne mensup oldukları yönünde haklarında kuvvetli suç şüphesi bulunan hakim ve cumhuriyet savcılarıyla alakalı 16 Temmuz'da 10 cumhuriyet savcısı ve 22 hakim hakkında gözaltı talimatı verildi.

Yapılan çalışmalarda 7 cumhuriyet savcısıyla 20 hakim toplam 27 şüpheli gözaltına alınırken, mahkemeye sevk edilen 25 hakim ve savcı tutuklandı, 2 hakim hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Haklarında gözaltı kararı bulunan 3 cumhuriyet savcısı ve 2 hakimin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor.

- Çeşitli kurumlardan 350 kişi açığa alındı

Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından çeşitli kurumlardan 345 kişi açığa alındı.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünden 4 kişi, Vergi Dairesi Başkanlığından 2 müdür yardımcısı olmak üzere 17 personel, defterdarlıktan 1 müdür, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde aralarında maarif müfettişi, müdür, müdür yardımcısı gibi çeşitli kademelerden 312 kişi, il ve ilçe müftülüklerinden 1 müftü yardımcısı olmak üzere 8 kişi, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden de biri müdür 3 kişi görevden uzaklaştırıldı.

Öte yandan, Malatya Büyükşehir Belediyesinde de FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında yürütülen soruşturmalarda bugün Büyükşehir Belediyesinde 3, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünde 2 olmak üzere 5 kişi açığa alındı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler