FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan ve örgüt yapılanmasında "bölge imamı" olduğu değerlendirilen cumhuriyet savcısı Burak Yılmaz'ın, darbe girişiminin ardından

KARS (AA) - Kars'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt yapılanmasında "bölge imamı" olarak görev yaptığı değerlendirilerek, hakkında yakalama kararı çıkartılan cumhuriyet savcısı Burak Yılmaz'ın yurt dışına kaçtığı tahmin ediliyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan cumhuriyet savcısı Yılmaz'ın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Örgüt yapılanmasında "bölge imamı" olarak yer aldığı ve darbe girişiminin başarılı olması halinde örgüt tarafından cumhuriyet başsavcısı olarak görevlendirilmesi planlanan Yılmaz'ın, darbe girişiminin yapıldığı gün KKTC'ye gittiği, ertesi gün Adana'ya dönmesine rağmen yeniden izini kaybettirdiği tespit edildi.

Yılmaz'ın yasa dışı yollardan yeniden yurt dışına çıkmış olması ihtimali üzerinde durulduğu ve yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Kars'ta FÖTÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında 10'u karı koca olmak üzere 11 hakim ve savcı gözaltına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler