FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Darbe girişiminin gerçekleştirildiği gece yaşananların detayları ortaya çıkmaya devam ederken, Boğaziçi Köprüsü'nü ele geçirmek isteyen askerlerin vatandaşlara ateş açması görüntüleri izleyenleri dehşete düşürdü- Boğaziçi Köprüsü'ne gelen ve askerlerin aç

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nü ele geçirmek isteyen askerlerin vatandaşlara ateş açmasının yeni görüntüleri ortaya çıktı.

FETÖ mensubu askerlerin 15 Temmuz akşamı başlattığı darbe girişimi sırasında yaşananların detaylarını, tüm Türkiye şaşkınlıkla izliyor.

Darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nü ele geçirmek isteyen askerlerin, köprüde toplanan vatandaşlara ateş açması ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın yaptığı konuşmanın görüntüleri ise yaşananların vahametini ortaya koyuyor.

Görüntülerde, Boğaziçi Köprüsü'nü ele geçirmek isteyen askerleri engellemek isteyen vatandaşların tankların üzerine yürümesi, köprünün ortasında bekleyen askerlerin ise halka ateş açması, kurşun isabet eden bazı vatandaşların yere yığılması ve yaralıların yine siviller tarafından taşınması yer alıyor.

- Mustafa Çalışkan'a da ateş açıldı

Bu arada, Boğaziçi Köprüsü'ne gelerek tanklara doğru yürüyen ve açılan ateş sonucu yakın koruması şehit olan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın, bir aracın üzerine çıkarak yaptığı konuşmanın kamera kayıtları da ortaya çıktı.

Kayıtlarda, Çalışkan'ın, "İstanbul Emniyet Müdürü benim, Mustafa Çalışkan. Birazdan beraber gidip alacağız. O çocukları da kurtaracağız. Yalnız sakin. Arkadaşlar, biz eşkıya değiliz... (Erler) Bunlar gariban insanlarının çocuğu. Hiçbirinin burada kanı akmayacak. Arkadaşlar birazdan hep beraber geçeceğiz." dediği görüldü.

Bir vatandaşın "Destek nerede?" sorusu üzerine Çalışkan, polis memurlarına dönerek, "Hepsi burada" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler