FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Başbakan Yıldırım'ı telefonla arayan KKTC Başbakanı Özgürgün ile Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili, darbe girişiminin başarıyla engellenmesi dolayısıyla tebriklerini iletti

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım'ı telefonla arayan KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin başarıyla engellenmesi dolayısıyla tebriklerini iletti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, KKTC Başbakanı Özgürgün ve Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili ile telefonda görüştü.

Görüşmede Başbakan Yıldırım'a, kalkışma eyleminin başarıyla önlenmesi vesilesiyle, KKTC halkı ve hükümetinin destek ve tebriklerini ileten Özgürgün, "Ana vatan Türkiye ile hükümete güvenini beyan ettiğini" bildirdi.

Başbakan Yıldırım da Özgürgün'e teşekkür ederek, yaklaşan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı için tebriklerini ifade etti.

Yıldırım, Özgürgün ile en yakın zamanda bir araya gelme arzusunda olduğunu kaydetti.

- Gürcistan Başbakanı taziyelerini iletti

Başbakan Yıldırım'ı telefonla arayan Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili de kalkışma eyleminin önlenmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Türk milleti ve hükümetini, verilen bu demokrasi mücadelesinden başarıyla çıktığı için tebrik eden Kvirikaşvili, Türkiye'nin istikrarının, bölge istikrarı ve refahı için önemine işaret etti.

Kvirikaşvili, Başbakan Yıldırım'a, kalkışma eylemi sırasında yaşamını yitiren vatandaşlar için taziye dileklerini iletti.

Başbakan Yıldırım da Gürcistan halkı ve makamlarının desteği için Gürcü muhatabına teşekkür etti.

Girişimin başarıyla savuşturulduğunu vurgulayan Yıldırım, Türkiye'de hayatın normale döndüğünü, iki ülke arasında planlanan üst düzeyli temasların olağan seyrinde devam edeceğini kaydetti.

Görüşmede Başbakan Yıldırım, iki ülke arasındaki ikili ve bölgesel konularda istişarelerin sürdürüleceğini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler