FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Ankara Barosunca, darbe girişiminin ardından başlayan hukuki süreci koordine etmek için Kriz ve Koordinasyon Merkezi kuruldu- Merkezin, hukuki sürece ilişkin durum tespiti yapması ve ulaşılan tüm bilgileri meslektaşlarına düzenli olarak ayrıntılı şekilde

ANKARA (AA) - Ankara Barosu Başkanlığınca, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlayan hukuki sürecin koordinasyonu amacıyla Kriz ve Koordinasyon Merkezi kuruldu.

Ankara Barosu Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre, merkezde bugün saat 14.00 itibarıyla çalışmalara başlandı.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran'ın başkanlığındaki çalışmalarda, Baro Yönetim Kurulu üyeleri Cemalettin Gürler, Ahmet Erdem Ekmekçi, Nihan Eken, CMK Merkezi, Adli Yardım Merkezi ve Avukat Hakları Merkezinin divan üyeleri ile bu merkezlerde görevli avukatlar görev alıyor.

Canduran, gözaltına alınan şüpheliler için CMK gereğince yapılacak zorunlu müdafi atamaları ve ifade alma işlemlerini koordine edebilmek amacıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileriyle görüştü.

Darbe girişiminin ardından Ankara Batı Adliyesi, Gölbaşı Adliyesi ve Polatlı Adliyesinden gelen avukat başvurularının tamamı karşılandı.

Ankara Batı Adliyesinde sorgulanan 100 şüpheli için 20 avukat, Gölbaşı Adliyesinde sorgulanan 41 şüpheli için 7 avukat ve Polatlı Adliyesinde sorgulanan 98 şüpheli için 11 avukat atandı. Ankara'da şu ana kadar gözaltına alınan şüphelilerden sadece 155'i için avukat talep edildi, sorgulanan 155 şüpheli için 16 avukat görevlendirildi.

Kriz ve Koordinasyon Merkezinde şüpheliler için atanan zorunlu müdafilere bir CMK Merkezi Divan Üyesi, bir de Avukat Hakları Merkezi Divan Üyesi eşlik edecek.

CMK Merkezi tarafından atanan avukatlar, ifadelerin alınacağı yerlere, belirlenecek bir merkezden toplu olarak ulaştırılacak.

Kriz ve Koordinasyon Merkezi, Ankara dışından gelecek avukat taleplerine ve kayıp başvurularını da yanıt verecek.

Merkez, darbe girişimiyle ilgili hukuki sürece ilişkin durum tespiti yapacak ve ulaştığı tüm bilgileri meslektaşlarına düzenli olarak ayrıntılı şekilde duyuracak.

Vatandaşlar Kriz ve Koordinasyon Merkezine "312 416 72 00" numaralı telefonundan ulaşabilecek.

Bu arada, darbe girişiminde yaşamını yitirenlerin Ankara Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerine, Ankara Barosunca görevlendirilen avukatlar da katılıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler