FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimine destek verdiği iddiasıyla gözaltına alınan Atatürk Havalimanı'nda görevli pilot başkomiser, komiser ve yardımcı pilot, savcılık sorgusunun ardında serbest bırakıldı- Pilot Başkomiser E.K: "Özel hareket polislerini, koruma amaçlı

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine destek verdiği iddiasıyla gözaltına Atatürk Havalimanı'nda görevli pilot başkomiser, komiser ve yardımcı pilot, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Çağlayan Adliyesine sevk edilen 3 kişinin savcılık sorgusu tamamlandı. Pilot başkomiser, komiser ve yardımcı pilot, işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Atatürk Havalimanı'nda görevli Pilot Başkomiser E.K, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da, idari amirlerinin bazı sivil ve silahlı özel harekat personelini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı Huber Köşkü'ne taşımasını emrettiğini söyledi.

Kendisinin de yazılı emir görmeden helikopteri kaldırmayacağını ifade ettiğini belirten başkomiser E.K, şöyle konuştu:

"Özel hareket polislerini koruma amaçlı Huber Köşkü'ne götürmemiz söylendi. Bu görev, sözlü olarak söylendi. Özel harekat personeli olduğunu düşündüğümüz sivil ve silahlı personeller geldi. Emin değilim kendilerinden, mutlaka özel harekat görevlileridir de ben o an emin değildim. Canımızı emanet ettiğimiz hava unsurlarımız tarafından o an bombalanıyorduk, canlarımızı emanet ettiğimiz tankların namluları bizlere doğru tutulmuş. Ben o personelin hangi niyetle orada olduğunu bilmiyorum. Huber Köşkü'nü korumak için oraya götürüleceği söyleniyor ama cuntaya mı hizmet ediyor, neye hizmet ediyor bilmiyorum. Bu hassasiyetten dolayı mevzuatın da gereği olan yazılı emri istediğimi söyledim. 'Daire Başkanımı aradım. Başkanım bu şekilde yazılı emir istiyorum' dedim."

Kamuoyunda darbeye girişimine destek vermek için gözaltına alındığına dair haberler ve algının oluştuğuna dikkati çeken E.K,"Yasa ve anayasa ile tüm mevzuatın beni nasıl görevlendirdiyse ilgili ve bu çerçevede tüm sıralı amirlerimin bana verdiği talimatların gereği neyse onu yaptım. Ama bir ithamla karşı karşıya kaldım bunun sonucunda. Bize uçuşu kesin talimatı geldi. Helikopterin sistemini kapattık. Arkamı dönüp baktığımda özel harekat personeli helikopterde değildi." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler