FETÖ'den darbe girişimi

FETÖ'den darbe girişimi

İçişleri Bakanı Ala:- "Bu akşam da sokakta olmalıyız. Bu akşam da meydanlarda olmalıyız. Ama inisiyatif de kesinlikle şu anda devlet birimlerinde, güvenlik güçlerinde, poliste ve hem askerin içerisinde, hem jandarmanın içerisinde bu çeteye karşı olanlarda

TBMM (AA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Bu akşam da sokakta olmalıyız. Bu akşam da meydanlarda olmalıyız. Ama inisiyatif de kesinlikle şu anda devlet birimlerinde, güvenlik güçlerinde, poliste ve hem askerin içerisinde, hem jandarmanın içerisinde bu çeteye karşı olanlarda. Orada bir tereddüt yok. Ama riske edilebilecek bir durum değil." dedi.

Ala, TBMM'ye gelişi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, her şeyin devletin, Hükümet'in ve milletin insiyatifinde olduğunu belirterek, "İşte şurada vatandaşlarımızı görüyorsunuz. Onları saygıyla selamlıyorum. Bir darbenin nasıl yok edilebileceğini, karşı durulabileceğini sadece bizim tarihimize değil, dünyaya da gösterdi bu millet." ifadesini kullandı.

Kuvvet komutanlarının durumuyla ilgili soru üzerine Ala, "Jandarma Genel Komutanı da emniyette... Diğerleriyle de şu anda ilgileniyoruz." yanıtını verdi.

Millete büyük bir şükran borçlu olduklarını dile getiren Ala, şunları kaydetti:

"Bütün partilerle, sivil toplum örgütleriyle, toplum kesimleriyle, sendikalarla, derneklerle hep birlikte yekvücut olduk. Parti genel başkanlarıyla ve devletin birimleriyle işte polisin buradaki durumu, özel harekatın durumu, bir darbeye nasıl müdahale edileceği konusuda gösterdiği başarılı tutum ve sonuçta milletimiz bir beladan, rezillikten kurtuldu. Yani bunu millete yaşatan bu paralel çetenin nasıl, ne menem bir şey olduğu görüldü çok açık bir biçimde. Lanetliyoruz tabii. Ama bu milletin iradesini kimse sandığa gitmeden elde edemez. Kimse bu milletin iradesini yok sayamaz. Yok sayan altında kalır."

Ala, vatandaşların şu anda Meclisin kapısında olduğu gibi bu akşam da sokaklarda, kendi kentlerinin, şehirlerinin meydanlarında bu durumu kutlaması ve buna sahip çıktığının altını çizmesi gerektiğini belirtti.

"Bu akşam da sokakta olmalıyız. Bu akşam da meydanlarda olmalıyız. Ama inisiyatif de kesinlikle şu anda devlet birimlerinde, güvenlik güçlerinde, poliste ve hem askerin içerisinde, hem jandarmanın içerisinde bu çeteye karşı olanlarda. Orada bir tereddüt yok. Ama riske edilebilecek bir durum değil" diyen Ala, şunları kaydetti:

"Ben, milletimizi dünkü gibi tekrar sokağa davet ediyorum, çağırıyorum. Dün sağ olsunlar, işte şimdi de öyle. Biz de meseleye vaziyet ediyoruz. Bakın kaç kişiyi görevden aldık, ne kadar kişi tutuklandı? Şimdi rakamları tek tek burada saymayayım. Çok sayıda rakam verdik. Gerekli tedbirler alınıyor. Ama bu, milletimizin meseleye sahip çıkmasının üzerinde ancak bir anlam ifade ediyor. İkisinin bir arada olması lazım. İnşallah bu akşam da bunu yapacağız hep birlikte ve ertesi güne de artık bunun tortularından bile kurtulmuş vaziyette uyanacağız."

Bu kalkışma girişimine ilişkin bir istihbarat zafiyetinden bahsedilip bahsedilemeyeceği sorusu üzerine Ala, "Onların hepsi değerlendirilecek. Ama Türkiye'de sistem sorunu da var. Yani sistem, gerçekten bu tür marazi durumları üretiyor, bu tür marazi durumların böyle saklanmasını, gizlenmesini de mümkün kılıyor. Bundan kurtulmamız lazım. İşte hazır bütün partiler bu işe karşıyken, güzel bir sonuç almışken inşallah bunu kurumsallaştıracak inisiyatifi de birlikte alırız." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler