FETÖ şüphelisi SPK üyelerinin yargılanacağı tarih belli oldu

FETÖ şüphelisi SPK üyelerinin yargılanacağı tarih belli oldu

FETÖ'nün SPK'daki yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında firari Adil Öksüz'ün hem isminin hem de e-posta adresinin bilgisayarında kayıtlı olduğu tespit edilen sanık Mustafa Taşdemir'in de bulunduğu 2'si tutuklu 8 sanık hakkında, ''silahlı

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Sermaye Piyasası Kurulundaki (SPK) yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında firari Adil Öksüz'ün hem isminin hem de e-posta adresinin bilgisayarında kayıtlı olduğu tespit edilen sanık Mustafa Taşdemir'in de bulunduğu 2'si tutuklu 8 sanık hakkında, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan on beşer yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edilerek, ilk duruşmanın 2 Mayıs'ta yapılmasına karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mesut Erdinç Bayhan tarafından FETÖ'nün SPK yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada, 2'si tutuklu 8 sanık hakkında hazırlanan ve İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen 95 sayfalık iddianamenin incelenmesi işlemi sona erdi.

Mahkeme heyeti, hazırladığı tensip tutanağında tutuklu sanıklar Mustafa Taşdemir ve Talha Şahin'in üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunmasını dikkate alarak, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

İlk duruşmanın 2 Mayıs Salı günü Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılmasına karar veren heyet, sanıklar Akın Uysal, Bülent Görkem, Canip Poyraz, Musa Bilgehan Nacakcı, Hasan Seyman ve Şule Şahin'in duruşmada hazır bulunması için çağrı kağıdı gönderilmesine hükmetti.

- KHK ile SPK'dan ihraç edilmişler

Mahkemece kabul edilen iddianamede, FETÖ'nün yapılanması ve eylemlerine değinilerek, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası SPK Hukuk İşleri Dairesi Başkanlığının savcılığa bir yazı göndermesi ve yazıda 40 personelin FETÖ ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldıklarının belirtilmesi üzerine, soruşturmanın başlatıldığı kaydedildi.

Sanıklardan 6'sının örgütün şifreli haberleşme programı ''ByLock'' kullanıcısı olduğu belirtilen iddianamede, tüm şüphelilerin örgüt talimatı doğrultusunda Bank Asya'da hesap açtıkları veya var olan hesaba yüklü miktarda para yatırdıkları, ayrıca örgütün yayın organlarına abone oldukları aktarıldı.

İddianamede, soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden örgütün eski emniyet imamlarından Osman Hilmi Özdil ile irtibatı tespit edilen sanık Mustafa Taşdemir ile Talha Şahin'in tutuklandığı anlatıldı.

Sanık Taşdemir'in FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Emniyet İmamı Osman Hilmi Özdil ile 2011 yılında 11 kez görüşme yaptığı bilgisi verilen iddianamede, Taşdemir'den ele geçirilen dijital materyaller üzerinde yapılan incelemede, 31 Ekim 2015 günü oluşturulmuş excel dokümanında, FETÖ'nün "Hava Kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen, 15 Temmuz darbe girişiminde etkin rol alan firari Adil Öksüz'ün hem isminin hem de e-posta adresinin kayıtlı olduğunun tespit edildiği belirtildi. İddianamede, sanıklarından elde edilen örgütsel dokümanlara ve sosyal medyada paylaştıkları yazı ve içeriklere de yer verildi.

Tüm sanıkların FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildiği kaydedilen iddianamede, sanıklar hakkında, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan on beşer yıla kadar hapis cezası talep edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler