FETÖ sanıklarına hapis cezası

FETÖ sanıklarına hapis cezası

Kayseri'de "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan eksi üsteğmen ve eski polis memuru 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında yargılanan eksi üsteğmen ve eski polis memuruna 7 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda, tutuklu sanık eski üsteğmen Dursun Tarık Batman ve tutuksuz sanık eski polis memuru Muhittin Bülbül ile avukatları hazır bulundu.

Ankesörlü telefonlar üzerinden örgütün mahrem imamlarıyla periyodik ve ardışık iletişim kurduğu iddiasıyla yargılanan sanık Batman, suçlamayı reddederek tahliyesini ve beraatini istedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ele geçirilen ve örgütün mahrem yapılanmasının yer aldığı listede, örgüt içinde olan, 17/25 Aralık sürecinden etkilenmiş ve tekrar örgüte kazanılmaya hazır hale gelmiş kişilerin bulunduğu "SAKT" kodu ile derecelendirildiği iddiasını kabul etmeyen sanık Bülbül ise suçsuz olduğunu öne sürerek tahlile ve beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklar Batman ve Bülbül'e, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Heyet, tutuklu sanık Batman'ın mevcut durumunun devamına hükmetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :