FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma

Bartın'da darbe girişimi sonrası haklarında işlem yapılan 375 kişiden 59'u tutuklandı

BARTIN (AA) - Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında haklarında işlem yapılan 375 kişiden 59'unun tutuklandığı bildirildi.

Bartın Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanmış illegal örgüt mensuplarınca cebir, şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmek amacıyla FETÖ/PDY'nin darbe yapmaya kalkışması sonucu haklarında işlem yapılan 375 kişiden 59'unun tutuklandığı ifade edildi.

Tutuklananların arasında 1 asker, 3 adliye, 15 emniyet, 2 İl Milli Eğitim, 6 müftülük ve 8 Sahil Güvenlik Amasra Grup Komutanlığı personeli ile 2 hakim, 1 savcı, 1 vali yardımcısı, 1 kaymakam ve 19 sivil vatandaşın bulunduğu belirtildi.

Çeşitli kurumlardan 278 kişinin açığa alındığı kaydedilen açıklamada, "18 kişi hakkında adli kontrol şartı uygulandı, 8 kişi de firari olarak aranmaktadır. 2 kişi halen gözaltında bulunmaktadır, 4 kişinin de il dışına sevki yapıldı. Soruşturma kapsamında da 6 kişi serbest bırakıldı." ifadesi kullanıldı.

Öte yanda Resmi Gazete'de yayımlanan 667 Sayılı Kanun gereği, 6 eğitim kurumu, 8 dernek, 6 öğrenci yurdu ve 2 iktisadi işletme hakkında da işlem yapıldığı öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :