Fenerbahçe derbide büyük yara aldı

Fenerbahçe derbide büyük yara aldı

- Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'la karşılaşan sarı-lacivertli ekip, çok fazla gol kaçırdığı derbi mücadelesinden golsüz beraberlikle ayrılarak şampiyonluk yarışında önemli puan kaybı yaşadı- Fenerbahçe'nin 90+1. dakikada Fernandao'yla kaçırdığı net f


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında ertelenen derbide Galatasaray'la 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında çok önemli 2 puan bıraktı ve son 6 haftaya lider Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde girdi.

Türk Telekom Arena'da oynanan derbiye hızlı başlayan Fenerbahçe çok fazla gol pozisyonuna girmesine rağmen aradığı golü bulamadı ve ilk yarı golsüz berabere sona erdi. İkinci yarıda da çok müsait pozisyonları gole çeviremeyen sarı-lacivertliler, bir puana razı oldu.

Bu sonuçla puanını 61'e çıkaran Fenerbahçe, son 6 haftaya 66 puanı bulunan lider Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde girerek şampiyonluk şansını zora soktu.


- Fenerbahçe çok fazla gol kaçırdı


Sarı-lacivertli takım, derbide girdiği gol pozisyonlarını cömertçe harcadı.

Savunma arkasına atılan toplarla etkili olan Fenerbahçe, özellikle 24 ve 51. dakikalarda Volkan Şen, 40. dakikada Van Persie ve 90+1. dakikada Fernandao'yla yakaladığı pozisyonlardan yararlanamadı.

Kaçan gollerden sonra sarı-lacivertli kulübede büyük üzüntü yaşandı.


- Pereira Volkan Şen'e kızdı


Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Vitor Pereira, karşılaşma sırasında oyuncusu Volkan Şen'e oldukça sinirlendi.

İlk yarıda kaçırdığı mutlak golün yanı sıra çok fazla top kaybı yapan Volkan'a, Portekizli teknik adam sert şekilde uyarılarda bulundu.

Maçın 34. dakikasındaki bir pozisyonda içeriye hareketlenmeyen Volkan'a öfkelenen Pereira, yedek kulübesini terk edip orta saha çizgisine kadar gelerek oyuncusuna bağırdı.


- Gökhan Gönül ve Diego tartıştı


Fenerbahçe'nin 90+1. dakikada Fernandao'yla kaçırdığı net fırsattan sonra sarı-lacivertli futbolcular Gökhan Gönül ve Diego Ribas, sert şekilde tartıştı.

Gökhan, müsait durumda boş kaleye topu vurmak yerine Fernandao'ya pas veren Diego'ya kızdı. Diego da Gökhan'a karşılık verince iki oyuncu arasında sert bir tartışma yaşandı.

Tartışma daha fazla büyümezken, hakem her iki oyuncuyu da uyardı.


- Türk Telekom Arena'da 4 yıllık hasret


Sarı-lacivertliler, Türk Telekom Arena'daki galibiyet hasretini sürdürdü.

Son olarak 22 Nisan 2012'de Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda rakibini yenen Fenerbahçe, daha sonra oynadığı 4 maçı da kazanamadı.

Son 4 yıldır Türk Telekom Arena'da galip gelemeyen Fenerbahçe, bu sürede rakibine 3 kez yenilirken, 1 defa da berabere kaldı.


- 2 yıl sonra bir ilk


Fenerbahçe, 2 yıl sonra Süper Lig'de ilk kez üst üste 3 hafta kazanamadı.

Şampiyonluk yaşadığı son sezon olan 2013-2014'te 30 ila 32. haftalar arasında galip gelemeyen Fenerbahçe, son 3 maçında 7 puan bıraktı.

Şampiyonluk yarışında büyük kayıp yaşayan sarı-lacivertliler, son 3 maçında Osmanlıspor ve Galatasaray'la berabere kalırken, Torku Konyaspor'a yenildi.

Fenerbahçe'nin ligin ikinci yarısındaki puan kaybı ise 12'ye çıktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler