Felluce'yi DAEŞ'ten kurtarma operasyonu

Felluce'yi DAEŞ'ten kurtarma operasyonu

Irak'ta DAEŞ'e karşı Felluce operasyonu başladığından bu yana 868 aile evini terk etti

BAĞDAT (AA) - Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce'yi DAEŞ'ten kurtarma operasyonu başladığından beri 868 ailenin evini terk ettiği bildirildi.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığının Enbar sorumlusu Muhammed Reşid yaptığı yazılı açıklamada, "Felluce'deki evlerini terk eden 852 aile Amiriyetu'l Felluce, 16 aile de Habbaniye'deki kamplara sığındı." ifadelerini kullandı.

Reşid, göçmen aileleri karşılamak için bölgedeki güvenlik mercileriyle koordinasyon halinde komiteler oluşturduklarını ve kamplara ulaşan ailelerin gıda ihtiyaçlarının anında karşıladığını belirtti.

Felluce'de 20 bini çocuk olmak üzere yaklaşık 50 bin sivilin mahsur kaldığı ifade ediliyor.

Irak ordu güçleri, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçleri 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Felluce'yi geri almak amacıyla 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlattı.

Irak güçleri, Felluce'nin kuzey doğusundaki Garma, kuzey batısındaki Saklaviyye ve batısındaki Neimiyye bölgelerini DAEŞ'ten geri alarak kent merkezine ilerlemeye çalışırken örgütün de keskin nişancılar ve bomba yüklü araçlarla karşı saldırılarda bulunduğu belirtiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler