Fas’ta, WAPES çalıştayı

Fas’ta, WAPES çalıştayı

Fas Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Sadiki: "Yatırımların sürdürülebilmesi için yeni iş kolları ve teşviklerin olması şart, son yıllarda Fas olarak bu alanlarda yeni çalışmalar yaptık. Gençlere yönelik yeni teşviklerin yer alacağı projeleri hayata geçirdik

RABAT (AA) - Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği (WAPES), Fas'ın başkenti Rabat'ta işveren ve istihdama yönelik teşvik çalıştayı gerçekleştirdi.

Çalıştaya Fas Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Abdusselam es-Sadiki, Milli Eğitim ve Mesleki Eğitim Delege Bakanı Halit Bercavi, WAPES Başkanı ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Özkan'ın yanı sıra WAPES üyesi ülke temsilcileri katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Bakan Sadiki, "Yatırımların sürdürülebilmesi için yeni iş kolları ve teşviklerin olması şart, son yıllarda Fas olarak bu alanlarda yeni çalışmalar yaptık. Gençlere yönelik yeni teşviklerin yer alacağı projeleri hayata geçirdik. Vergi muafiyetinin de yer aldığı sosyal teşvik programımız ile yatırımcıların önü açılacak." dedi.

AA muhabirine konuşan, WAPES Başkanı ve İŞKUR Genel Müdür Vekili Özkan, "Dün itibarıyla bulunduğumuz Fas'ta WAPES İcra Kurulu toplantısını gerçekleştirdik. Uluslararası bir organizasyon olan WAPES'in amacı istihdama katkı sağlamak. WAPES, aynı zamanda kamu istihdam kurumlarıyla birliktelikler kurmayı, aynı hedefe bakmayı ve bilgi paylaşımını öngören bir kuruluş." diye konuştu.

Özkan, dün basına kapalı gerçekleştirilen icra kurulu toplantısının, ikinci kısmı olarak düzenlenen çalıştaya ilişkin, "Çalıştayın amacı, işveren ve istihdama yönelik teşvikler ile ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yapıldığını görmek. Diğer ülke katılımcılarının sunumlarının yanı sıra Türkiye olarak bu programda Türkiye'deki istihdam teşvikleri ile ilgili sunum yapacağız." ifadelerini kullandı.

Bu tür uluslararası organizasyonları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun desteğiyle gerçekleştirdiklerini belirten Özkan sözlerini, "Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederek Türkiye ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına destek oluyoruz." diyerek tamamladı.

1988 yılında kurulan WAPES'in toplam 85 ülkede üyesi bulunuyor. Ülkelerin iş ve işçi bulma kurumlarının üye olduğu WAPES'in başkanlığını, 2015 yılından bu yana İŞKUR Genel Müdürlüğü yürütüyor.

Fas’ta, WAPES çalıştayı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler