Fas'ta "Mutfak Diplomasisi" etkinliği

Fas'ta "Mutfak Diplomasisi" etkinliği

Fes kentinde Mutfak Diplomasisi etkinliğinde Türk mutfağı ve musikisinin seçkin örnekleri sunuldu

FES (AA) - Fas'ta birincisi düzenlenen "Mutfak Diplomasisi" isimli gastronomi ve kültür etkinliklerinde Türk mutfağı ve musikisinin seçkin örnekleri sergilendi.

Fes kentindeki bin 200 yıllık En-Nucum Kasrı'nda düzenlenen gecede Türk musikisi eşliğinde Türk mutfağının seçkin örnekleri ilgililerin beğenisine sunuldu.

Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz'ün de katıldığı gecede Zengin Mutfağı isimli film de gösterildi. Etkinlik kapsamında ayrıca Osmanlı İmparatorluğu ile Fas Krallığı arasındaki diplomatik yazışmalar sergisi de açıldı.

AA muhabirine konuşan Şef Levent Alpat, etkinlik için patlıcan salatası, zeytin yağlı enginar, kabağın üstünde yoğurtlu ve acılı meze, beğendi üstünde fırında portakal soslu kuzu tandır hazırlıklarını söyledi.

Alpat, İtalyan aşçılarla, safranlı risotto üstünde kayısılı mantar soslu kuzu inciği bulunan bir füzyon tabağı hazırladıklarını dile getirdi.

Etkinliğin sorumlusu Faslı Fevzi es-Sagli, yemeğin toplumun kültürünü yansıtan en önemli unsurlardan biri olduğunu belirterek, "Yemek sanatı bir kültürü yansıtır. Yaşama sanatı, ortak yaşam ve toplumun güzelliklerinin göstergesidir. Aynı zamanda o kültürün elçisidir." ifadelerini kullandı.

Sagli, Türk mutfağının çok zengin olduğunu ve bu etkinliğe özel konuk olarak geldiğini kaydetti.



Fas'ta "Mutfak Diplomasisi" etkinliği

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :