Fas'ta DAEŞ operasyonu

Fas'ta DAEŞ operasyonu

RABAT (AA) - Fas'ın Vecde kentinde terör örgütü DAEŞ'in lider kadrosundan olduğu iddiasıyla bir İtalyan vatandaşının gözaltına alındığı bildirildi....

RABAT (AA) - Fas'ın Vecde kentinde terör örgütü DAEŞ'in lider kadrosundan olduğu iddiasıyla bir İtalyan vatandaşının gözaltına alındığı bildirildi.

Fas İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Adli Araştırmalar Genel Müdürlüğü Merkez Ofisi'ne (Fas istihbaratı) bağlı terörle mücadele birimi tarafından, Vecde Havaalanı'nda DAEŞ terör örgütünün lider kadrosunda olduğu belirlenen bir İtalyan vatandaşı yapılan operasyonla ele geçirildi." ifadelerine yer verildi.

Gözaltına alınan şahsın, Suriye ve Irak gibi savaş bölgelerinde bulunduğu belirtilen açıklamada, zanlının polis sorgusundan sonra mahkemeye sevk edileceği belirtildi.

Fas istihbarat birimine göre, Suriye, Irak ve Libya gibi savaş bölgelerinde çatışmalara katılan bin 579 Faslının bulunduğu ve bunlardan 758'inin DAEŞ ile ilişkisinin olduğu belirtiliyor.

Fas'ta 2002 yılından bu yana terör kapsamında yapılan operasyonlarda 2 bin 885 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 275'inin savaş bölgelerinden ülkesine dönen Faslıların olduğu kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler