Fas'ta Arap Avukatlar Birliği Daimi Bürosu Toplantısı

Fas'ta Arap Avukatlar Birliği Daimi Bürosu Toplantısı

Agadir kentinde çalışmalarına başlayan Arap Avukatlar Birliği Daimi Bürosunun toplantısında Faslı avukatlar, Mısır'daki meslektaşlarına destek için gösteri düzenledi

Fas'ın Agadir kentinde çalışmalarına başlayan Arap Avukatlar Birliği Daimi Bürosunun toplantısında Faslı avukatlar, Mısır'daki meslektaşlarına destek gösterisi düzenledi.

Faslı avukatlar, Mısır Baroları ve Arap Avukatlar Birliği Başkanı Samih Aşur'un toplantının açılış konuşmasını yaptığı sırada, "Avukatların gözaltına alınmasına ve işkence yapılmasına hayır", "Avukatlar demir parmaklıkların arkasında'', ''Özgür Mısırlıların avukatına Özgürlük" yazılı dövizler taşıdı, sloganlar attı. Faslı avukatlar, cezaevinde işkence altında hayatını kaybeden Mısırlı avukat Kerim Hamdi'nin fotoğraflarıyla Mısır'daki meslektaşlarına destek için gösteri yaptı.

Faslı avukatların dakikalarca devam ettirdiği gösteri sonucu Mısırlı avukat Aşur konuşmasını yarıda kesmek zorunda kaldı.

Faslı avukat Muhammed Ağnac, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu gösterinin, Mısır'da baskı altında bulunan 500'den fazla meslektaşlarını desteklediklerini ifade eden bir tutum olduğunu dile getirdi.

Baskının gözaltına almaya kadar ilerlediğini dile getiren Ağnac, şöyle konuştu:

''Baskı daha da ileri giderek avukat Hamdi'nin polis tarafından işkenceyle öldürüldüğü gibi öldürmeye kadar ulaştı. Bizim mesajımız sadece Aşur'a değil, baskıya maruz kalan avukatları savunma sorumluluğu bulunan tüm Arap Avukatlaradır. Avukatlar baskıya maruz kaldıkları sürece Arap avukatların Mısırlı meslektaşlarını destekleme konusunda açık tavır sergilemeleri gerekir."

Mısır cezaevlerinde kaç avukat olduğu konusunda resmi bir rakam verilmezken, insan hakları örgütleri onlarca avukatın cezaevinde olduğunu ve bu sayının 25 Ocak 2011 devriminden beri de artmaya devam ettiğini ifade ediyor.

Agadir kentinde Arap ülkelerinden 300'den fazla avukatın katılımıyla düzenlenen toplantı, cumartesi gününe kadar devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı