Fas'ın kuzeyindeki toplumsal gerginlik

Fas'ın kuzeyindeki toplumsal gerginlik

RABAT (AA) - Fas Başbakanı Sadettin el-Osmani, ülkenin kuzey bölgesinde yaşanan toplumsal gerginliğe ilişkin hükümet adına yapılan açıklamalarda,...

RABAT (AA) - Fas Başbakanı Sadettin el-Osmani, ülkenin kuzey bölgesinde yaşanan toplumsal gerginliğe ilişkin hükümet adına yapılan açıklamalarda, gösterilerin "dış güçler tarafından maddi olarak desteklendikleri" ve göstericilerin "ayrılıkçı" olarak değerlendirilmelerinin hata olduğunu söyledi.

Osmani, Fas ulusal televizyonu 2M Maroc'a verdiği özel röportajda, ülkenin kuzeyinde 8 aydır devam eden gösterilere ilişkin hükümet kanadını temsilen açıklama yapan bir çok parti yetkilisinin kullandıkları ifadelerin hatalı olduğunu belirtti.

Özellikle açıklamalarda kullanılan "dış güçler tarafından maddi olarak desteklendikleri" ve "ayrılıkçı" ifadelerinin kullanılmasını hata olarak değerlendiren Başbakan Osmani, bu açıklamaların parti yetkilileri tarafından yapılmaması gerektiğini kaydetti.

Fas'ın kuzeyindeki El-Huseyme kentinde Ekim 2016'da bir balıkçının, polisin el koyduğu balıklarını çöp kamyonundan almaya çalışırken presleme haznesinde sıkışarak hayatını kaybetmesinin ardından birçok gösteri düzenlenmişti.

Fas hükümeti, geçen ay yeniden başlayan gösterilerilere katılanları "ayrılıkçı" olarak değerlendirerek, dış güçler tarafından maddi olarak desteklendiğini açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler