Fas'ın kuzeyindeki gösteriler

Fas'ın kuzeyindeki gösteriler

RABAT (AA) - Fas’ın kuzeyinde 7 aydır devam eden gösterilerde 298 güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi. Emniyet Genel Müdürlüğünden...

RABAT (AA) - Fas’ın kuzeyinde 7 aydır devam eden gösterilerde 298 güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 7 aydan bu yana ülkenin kuzeyinde yer alan El Huseyma ve çevre kentlerde yoğun güvenlik önlemlerine rağmen 298 güvenlik görevlisinin yaralandığı, yaralılardan bazılarının hala hastanede tedavi altında olduğu belirtildi.

Gösterilerde yaklaşık 1,5 milyon dolar maddi zararın olduğu kaydedilen açıklamada, 276 aracın ve emniyet güçlerine ait çok sayıda ekipmanın zarar gördüğü ifade edildi.

Açıklamada, zarar ve yaralanmalara rağmen emniyet güçlerinin kamu düzenini korumaya ve güvenliği sağlamaya devam edeceği belirtildi.

Geçen yıl ekim ayında ülkenin kuzeyinde yer alan El Huseyma’da bir balıkçının, polisin el koyduğu balıklarını çöp kamyonundan almaya çalışırken presleme haznesinde sıkışarak hayatını kaybetmesinin ardından El Huseyma ve civar kentler başta olmak üzere ülke genelinde çok sayıda gösteri düzenlenmişti. Gösteriler mayıs ayında yeniden başlamıştı.

Eylemcilerle emniyet güçleri arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığı gösteriler, başta El-Huseyma olmak üzere birçok kentte devam ediyor.

Fas Adalet Bakanı Muhammed Ucar, geçen salı günü yaptığı açıklamada, El Huseyma’daki olaylar kapsamında gözaltına alınanların sayısının 104’e ulaştığını belirtmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :