Fas Kralı 6. Muhammed Madagaskar'da:

Fas Kralı 6. Muhammed Madagaskar'da:

"Fas'ın kara kıtadaki varlığı, özellikle de halihazırda gerçekleştirdiğim ziyaretler bazılarının hoşuna gitmiyor. Ancak herkes biliyor ki biz Rabat'ın Afrika Birliği'ne dönmesini Afrika kıtasında yatırım ve çalışmak için beklemedik"

RABAT (AA) - Fas Kralı 6. Muhammed, Afrika ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaretlerin bazılarının hoşuna gitmediğini söyledi.

Madagaskar'ın başkenti Antananarivo'ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında basına açıklamada bulunan Kral 6. Muhammed, "Fas'ın kara kıtadaki varlığı, özellikle de halihazırda gerçekleştirdiğim ziyaretler bazılarının hoşuna gitmiyor. Ancak herkes biliyor ki biz Rabat'ın Afrika Birliği'ne dönmesini Afrika kıtasında yatırım ve çalışmak için beklemedik." dedi.

Son dönemde gerçekleştirdiği ziyaretlerin ders vermek değil tecrübe paylaşımı amacı taşıdığına vurgu yapan 6. Muhammed, tüm dost ülkelerin Fas'ın Afrika Birliği'ne dönmesini desteklediğini kaydetti.

Madagaskar'da başlattığı projelerin Müslümanlara fayda sağlamayacağı yönündeki söylentilerle ilgili de konuşan 6. Muhammed, bu söylentilerin asılsız olduğunu ve halkın tamamına ulaşmayı hedeflediğini dile getirdi.

6. Muhammed, ülkesinde sadece Müslümanların değil diğer dinlerin mensuplarının da emiri olduğunu, Fas'ın hiç kimseye İslam'ı dayatmadığını belirtti.

Fas Kralı, geçen pazartesi Madagaskar'a gitmiş ve Devlet Başkanı Hery Rajaonarimampianina ile görüşmesinde 22 ikili anlaşma imzalamıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler