Fabrika çalışanlarının nostaljik gezisi

Fabrika çalışanlarının nostaljik gezisi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Cumhuriyet döneminin ilk sanayi kuruluşlarından Sümerbank Bez Fabrikası'nın çalışanları, üniversite yerleşkesine ve öğrenci...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Cumhuriyet döneminin ilk sanayi kuruluşlarından Sümerbank Bez Fabrikası'nın çalışanları, üniversite yerleşkesine ve öğrenci yurduna dönüştürülen eski fabrikalarını gezdi.

1935 yılında açılan fabrikanın eski çalışanları, Abdullah Gül Üniversitesi'nin (AGÜ) Sümer Kampüsü'nde bir araya geldi.

AGÜ Mimarlık Fakültesi tarafında organize edilen etkinlikte, fabrika çalışanlarına atıl vaziyetteki yerleşkenin restorasyon çalışmaları, fabrikanın eski ve yeni hali hakkında bilgi verildi.

Yıllar önce fabrikada çalışanlar ise kendilerini ve çalıştıkları birimleri tanıttı. Duygusal anların yaşandığı buluşmada, hayatta olmayan eski Sümer çalışanları da rahmet ve saygıyla anıldı.

Fabrikanın farklı birimlerinde çalışanlar, bu yıl eğitime açılan ve Sümerbank bez fabrikası döneminde büyük ambar olarak kullanılan bina ile bir zamanlar işçilerin barındığı şimdi ise öğrencilerin yurt olarak kullandığı evleri gezdi.

Etkinlikte konuşan Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Asiliskender, kampüs alanındaki değişimi görmenin çalışanları çok heyecanlandırdığını belirtti.

Asiliskender, eski fabrikanın şu an üniversite olarak hizmet vermesinin çalışanları da sevindirdiğini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :