EXPO 2016 Antalya açılış töreni

EXPO 2016 Antalya açılış töreni

Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Sekreteri Loscertales:- "EXPO 2016 Antalya sürdürelebilir çevreye odaklanmak için harika bir fırsat"- "Sadece altı aylık bir organizasyon olmasına rağmen dekoru ve bahçeleri kalacak. Bu bahçeler büyümeye devam edecek ve

ANTALYA (AA) - Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vincente Loscertales, Türkiye'nin ilk EXPO'su olma özelliği taşıyan EXPO 2016 Antalya'nın "sürdürülebilir çevreye" odaklanmak için dünyaya harika bir fırsat olduğunu bildirdi.

Loscertales, EXPO 2016 Antalya’nın resmi açılış törenininde yaptığı konuşmada, expoların "sürdürülebilir çevre" gibi insanlığın ortak endişesi alanlarda öğrenme fırsatı yarattığını dile getirdi.

Bir expo organizasyonu yapmanın uzun ve zahmetli bir süreç olduğunu dile getiren Loscertales, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) ve BIE'nin organizatörler ile işbirliği yaptığını söyledi.

Loscertales, EXPO 2016 Antalya’da Türkiye ile birlikte 53 ülkenin inovasyon, sanat, teknoloji ve hayallerinin sergilendiğini anımsatarak, "EXPO'daki ülkelerin bahçeleri işbirliğini, iyi niyetleri ve uluslararası toplumun doğayı korumak için kararlılığını yansıtıyor. EXPO 2016 Antalya sürdürebilir çevreye odaklanmak için harika bir fırsat" diye konuştu.

Yaşam kalitesini geliştirmeyi amaçlayan en iyi 40 bahçe uygulamasının Expo 2016 Antalya'da sergileneceğini belirten Loscertales, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Expo 2016 Antalya bahçecilikle ilgili sergilerde yenilikçi bir yaklaşımı tanıtacak. Güzel ve misafirperver bir şehir olan Antalya’da düzenlenen expo, Türkiye’den ve dünyanın değişik yerlerinden gelecek ziyaretçilere bitkiler, çiçekler ve doğayla temas konusunda olağanüstü fırsatlar sunacak. Expo katılımcılara, uzmanlara ve dünyaya öğrenme ve eğitim fırsatı getiriyor. ‘Çiçek ve Çocuk' ana teması üzerine kurgulanan Expo 2016 Antalya, biyolojik çeşitlilik, sürdürebilirlik ve yeşil şehirler konusunda sağlam bir diyalog ortamı oluşturacak. Expo 2016 sadece altı aylık bir organizasyon olmasına rağmen, onun dekoru ve bahçeleri kalacak. Bu bahçeler büyümeye devam edecek ve Antalyalılar için daha iyi bir ortak alan olacak."

- "Dünya Antalya'ya geldi"

Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) Başkanı Bernard Oosterom da EXPO 2016 Antalya’nın diğer önemli uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapma konusunda Türkiye’nin önünü açacağını belirtti.

Oosterom, exponun, Antalya ve Türk ulusu üzerinde önemli bir etki bırakacağını vurgulayarak, “En önemlisi bu etki dünyanın değişik bölgelerine ulaşacak” diye konuştu.

İnsanlığın hızla kentleşen bir dünyada yaşadığını belirten Oosterom, şunları kaydetti:

“Şehirler büyüdükçe büyüme ve ekonomik refah getiriyor fakat bu şehirler aynı zamanda sosyal ve çevresel zorlukları da beraberinde getiriyor. Bilim bu zorlukların üstesinden gelmenin bitkilerin ve yeşil kentlerin gücüyle mümkün olduğunu kanıtladı. Çocuklarımıza yeşil bir yaşam ortamı sağlamak borcumuz var. Antalya güçlü bir bahçecilik üretim yeri ve dünya da bitkilerin öneminin tanıtımı konusunda kendine görev verilmiş. Türkiye'nin bahçe üretimi ve uluslararası ticaretini artırma konusunda iddialı planları var. Bu exponun Türkiye’nin bahçecilik sektörünü kalıcı olarak desteklemesini umuyorum. Bu expo bir neslin hayatını değiştirme potansiyeline sahip ve dünya çapında bu mesajı tanıtmak için burada hepimizin sorumluluğudur. Dünya Antalya'ya geldi ve şimdi dünya üzerinde izini bırakmak Antalya’ya bağlı."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler