Evlilik kredisi için hazırlıklar tamamlandı

Evlilik kredisi için hazırlıklar tamamlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'nun başvuru sürecine ilişkin detayları paylaştı. Fon kapsamında gençlere ekonomik destek ve sosyal hizmetler sunulacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından gazetecilere Aile ve Gençlik Fonu'na dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Göktaş, fonun kuruluş sürecinde önemli aşamaların tamamlandığını ve başvuru sürecine yönelik çalışmaların sona erdiğini belirtti.

Fonun usul ve esaslarının belirlenmesine yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Bakan Göktaş, ekonomik destek kısmıyla ilgili olarak onaylanan başvurulara toplam 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sağlanacağını açıkladı. Bu destekle Türkiye'nin yeraltı zenginliklerinden elde edilen gelirlerle gençlerin geleceğine yatırım yapılacağını vurgulayan Göktaş, gençleri evlilik süreçlerinde desteklemeyi ve sosyal risklerden korumayı amaçladıklarını belirtti.

Fonun ilk uygulamasını deprem bölgesinde başlatmayı planladıklarını ve ilerleyen süreçte tüm Türkiye genelinde yaygınlaştıracaklarını ifade eden Bakan Göktaş, kendi işini kurmak isteyen gençlere girişimlerine ve projelerine destek olacaklarını da vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.