Evde eğitim alan Ali'nin karne sevinci

Evde eğitim alan Ali'nin karne sevinci

Çankırı'da, doğuştan yürüme engeli bulunduğu için evde eğitim gören ilkokul 2. sınıf öğrencisi karnesini, İl Milli Eğitim Müdürü Öztürk'ün elinden aldı- Baba Deniz: - "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Devletimizin verdiği bu imkan gerçekten çok önem

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da doğuştan yürüme engeli bulunduğu için evde eğitim gören ilkokul 2. sınıf öğrencisi Ali Ege Deniz, karnesini kendisini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk'ün elinden aldı.

Milli Eğitim Müdürü Öztürk, Abdulhalik Renda Mahallesi'ndeki evinde eğitim alan ilkokul ikinci sınıf öğrencisi Ali Ege Deniz'i ziyaret ederek, yarıyıl tatili öncesi karnesini verdi. Doğuştan fiziksel engeli olduğu için eğitimine evde devam eden Ali Ege, karnesindeki tüm notlarının "çok iyi" olduğunu görünce sevinç yaşadı.

Öztürk, Ali Ege'ye yarıyıl tatili dolayısıyla çeşitli hediyeler de verdi.

Muammer Öztürk, AA muhabirine ilk dönemin sonuna geldiklerini, her sonun yeni bir başlangıcın ifadesi olduğunu söyledi.

Eğitimde feda edilecek hiçbir ferdin olmadığını aktaran Öztürk, "Şu an insanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesinin bir görünümünü bugün bu aile ocağında müşahede ediyoruz. Devletimiz son 3 yıldır, daha öncesi dönemlerde de özel eğitime ihtiyacı olan bireylere evde eğitim veriyor." dedi.

Çankırı'da da 8'i merkezde olmak üzere 12 öğrencinin evde eğitim aldığına dikkati çeken Öztürk, şöyle konuştu:

"Fedakar öğretmenlerimiz tarafından evlerde eğitimler veriliyor. Bunların karşılığı öğrencimizin yüzündeki gülücükler, saçlarını taraması bunun en güzel örneğidir. İnşallah bu gençlerimiz gönlümüzün, evimizin bereketi olacaklardır. Karne belli bir dönemin göstergesidir. Hiçbir zaman sonuç değildir. Karne bir netice de değildir. Bu ipuçlarını değerlendirerek çocuklarımızın ilerleyen dönemlere daha sağlıklı, daha bilgiyle donatılmış şekilde ilerlemesi için katkı sağlayacağını düşünüyoruz."

Baba Necati Deniz de oğlunun karne almasının kendisi için çok mutlu bir an olduğunu söyledi.

Ziyaretlerinden dolayı Öztürk'e teşekkür eden Deniz, "Çocuğumuz kısa sürede okumayı söktü. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Devletimizin verdiği bu imkan gerçekten çok önemli bir imkan. Allah devletimize zeval vermesin." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :