Ev hanımlarına emeklilik için çalışmalar başladı! Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek

Ev hanımlarına emeklilik için çalışmalar başladı! Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek

Bakan Vedat Işıkhan, ev hanımlarının emeklilik hakkının geleceğini müjdeledi ve bir dizi önemli gelişmeyi açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev kadınlarının emeklilik hakkının tanınacağı müjdesini vererek, "Şehir buluşmalarında ev kadınlarımızdan tepkiler aldık, dört gözle bekliyorlar. Çalışmaya başladık, Sayın Cumhurbaşkanımız müjdeyi verecek" dedi. Bakan Işıkhan, 2 milyon EYT başvurusunu sonuçlandırdıklarını belirtirken, 120 bine yakın dosyanın hala işlem görmeyi beklediğini ifade etti.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİNDEN 1.7 MİLYON İŞVEREN YARARLANDI

Asgari ücret konusunda da açıklamalarda bulunan Işıkhan, gelecek yılın ilk 6 ayında asgari ücret belirleme süreci için işçi ve işveren konfederasyonlarıyla bir araya geleceklerini belirtti. Ayrıca, 500 liralık asgari ücret desteğinden 1.7 milyon işverenin yararlandığını dile getirdi.

Bakan Işıkhan, refah seviyesini yükseltmenin milli geliri artıracağına dikkat çekerek, "Refahı ne kadar yükseltebilirsek, milli gelirimizi ne kadar yükseltebilirsek, refahtan pay alanların çalışanlarımızın, emekçilerimizin sayısı da o ölçüde artacak" dedi.

MEMURA YÜZDE 50 ZAM YAPILACAK

Son olarak, Bakan Işıkhan, yılbaşında kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 50'ye yakın bir artış öngördüklerini sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.