Eskişehir'de öğrencilere bisiklet dağıtımı

Eskişehir'de öğrencilere bisiklet dağıtımı

ESKİŞEHİR (AA) - Sağlık Bakanlığının başlattığı, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında 479 öğrenciye bisiklet dağıtımı...

ESKİŞEHİR (AA) - Sağlık Bakanlığının başlattığı, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında 479 öğrenciye bisiklet dağıtımı yapıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce Valilik önünde düzenlenen törende konuşan Vali Güngör Azim Tuna, Türkiye'de insanların hareketsizlikten kaynaklı sağlık sorunlarının arttığını söyledi.

Sağlıklı yaşam konusunda çeşitli çalışmaların yapıldığını belirten Tuna, "Geleceğin ümidi gençlerimizin o güzel kalplerinin sıhhat ile çarpmasını herşeyden çok istiyoruz. Günümüzde 'medeniyet hastalıkları' diye de adlandırılan obezite ile ülkemiz de karşı karşıyadır." dedi.

Tuna, Dünya Sağlık Örgütünün 2013 yılında yaptığı araştırmaya göre her 4 çocuktan 3'ünün spor yapmadığının ortaya konduğunu aktardı.

Çocukların günlük aktivite olarak sadece bilgisayarda oyun oynadığına ve televizyon seyrettiğine işaret eden Tuna, "Son yıllarda büyük reformlara imza atan Sağlık Bakanlığımızın fiziksel aktiviteyi teşvik projesi, çeşitli hedef gruplara bisiklet dağıtım yoluyla hareketli hayat tarzının benimsetilmesini hedeflemektedir." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Tuna tarafından 2016 yılında Sağlık Bakanlığınca belirlenen yılın başarılı doktorlarına teşekkür belgeleri verildi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı programda İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı liselerde okuyan öğrencilere 479 bisiklet dağıtıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler