Eskişehir'de karne günü dağıtılan kitaplar

Eskişehir'de karne günü dağıtılan kitaplar

Şanlıurfa Valiliğine atanan Tuna, karne gününde öğrencilere dağıtılan kitapların özellikle eğitimcilerin tavsiye ettiği yazarlar ve kitaplar olduğunu belirtti

ESKİŞEHİR (AA) - Valiler Kararnamesi ile Eskişehir'den Şanlıurfa Valiliğine atanan Vali Güngör Azim Tuna, CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel'in kendine ait sosyal paylaşım sitesi hesabı üzerinden Valilik tarafından karne hediyesi olarak dağıtılan kitaplar hakkında yaptığı eleştiriler üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Söz konusu dönemde Eskişehir Valisi olarak görev yapan Tuna, yazılı açıklamasında, karne gününde öğrencilere dağıtılan kitapların özellikle eğitimcilerin tavsiye ettiği yazarlar ve kitaplar olduğunu belirtti.

İçlerinde farklı yaş gruplarına göre hikayelerin de namazların da bulunduğuna değinen Tuna, şunları kaydetti:

"İsim vermeden ve somut bir bilgi, bulguya dayanmadan bu insanların tamamının 'Atatürk düşmanı, gericiler' olarak tasvir edilmesi vicdansızlık ve haksızlıktır. Nefret dolu bir söylemdir, düşmanca bir tutumdur. Hukukçu kimliği olan birine hiç yakışmadığı gibi böyle bir şeyin hukuki karşılığının olduğunu da bilmesi gerekir. İdeolojik körlük böyle bir şey işte. O kitapların birini bile okuduğunu zannetmiyorum. Tamamı iyi niyetli olarak yapılan bir hizmeti karalamak ve gölge düşürmek için bir algı operasyonuna soyunmuş olduğu anlaşılıyor. Kendisine en kısa zamanda bu kitaplardan bir set hediye etmeyi düşünüyorum. Tabi ki kendi cebimden... Bu kitapların tamamı imece usulü katkılarla, sponsor marifetiyle alındı. Bir kısmı da Valiliğin deposunda yıllardır bulunan bazı kitapların ve bu arada Türk Dünyası Ajansı'nın bastırdığı bazı kitapların oluşturduğu bir miktardır. Sonuç olarak üzgünüz. Yanlış bir şey yok. Lütfen kitaba, yazara, bu ülkenin insanına saygı ve hoşgörü gösterin. Bunu beklemek hepimizin hakkı."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler